HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'e operasyon, sınıra tedbir

IŞİD'e operasyon, sınıra tedbir

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, operasyona, ortak ülkelerin askeri güçleri, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının katıldığı belirtildi. Koalisyon güçlerinin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) hedeflerine 8, sadece Amerikan savaş uçağı ve insansız hava araçlarının ise örgütün Irak'taki hedeflerine 3 saldırı düzenlediği duyuruldu.

Açıklamada, Suriye'de Deyr Ez Zor'un yakınlarındaki saldırıda IŞİD'e ait bir silahlı aracın ve uçaksavar topçusu taşıyan taşıtın imha edildiği ifade edildi. Ülkenin kuzeyinde Halep yakınlarındaki IŞİD kampına yönelik iki, örgütün kontrolünde bulunan uçak pistine de bir hava saldırısı düzenlendiği belirtilirken, Rakka yakınlarında da örgütün kamplarına iki, Münbiç yakınlarındaki eğitim kampına iki, örgütün elinde bulunan tahıl ambarı bitişiğindeki araçlara yönelik de bir saldırı gerçekleştirildiği açıklandı.

Buna göre Suriye'deki hedeflere yönelik saldırılara Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri de katıldı.

Irak'ta, Kerkük yakınlarındaki saldırıda IŞİD'in iki aracının, Sincar bölgesinde de iki silahlı aracının imha edildiği belirtilirken, ülkenin kuzeybatısında örgütün silahlı aracını hedef alan saldırının ise başarısız olduğu da eklendi.

Irak'ın yanı sıra 23 Eylül'den beri IŞİD'in Suriye'deki unsurları da hava saldırılarıyla vuruluyor.

Tanklar sınıra yöneldi

Suriye tarafından atılan havan mermilerinin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürşitpınar Mahallesi'nde, Suriye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklığa düşmesi üzerine sınırdaki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Bölgedeki 35 tank sınır bölgesine sevk edilmiş durumda.

Çatışmaları izlemek için bölgeye gelenler de askerler tarafından uzaklaştırılıyor. Eşyalarını almak için Kobani'ye geçmek isteyen Suriyeli Kürtlerin geçişine ise izin verilmiyor.

TSK: Karşılık verildi

Genelkurmay Başkanlığı da Suriye'den havan mermilerinin Türkiye'ye sekmesine angajman kuralları çerçevesinde "misliyle" ve "ateşle" karşılık verildiğini söyledi.

Kobani'ye bağlı Mersinbel köyünde çatışmalar devam ederken 28 Eylül Pazar günü akşam saatlerinde söz konusu bölgeden atıldığı tahmin edilen bir havan mermisi Şanlıurfa'nın Suruç'a bağlı Alanyurt Mahallesi'ndeki bir eve düşmüştü.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD saldırılarından kaçıp Türkiye'ye gelenlerin sayısı 150 bini geçti.

Kaynak: CENTCOM, Reuters, AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler