HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in ABD ve Irak askerlerine "hardal gazıyla" saldırdığı iddiası

ABD ve Irak askerlerinin ortak kullandığı Irak'ın Musul kentindeki El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne, terör örgütü IŞİD tarafından hardal gazıyla saldırı yapıldığı iddia edildi.

IŞİD'in ABD ve Irak askerlerine "hardal gazıyla" saldırdığı iddiası

WASHINGTON (AA) - Amerikan medyasına açıklamalarda bulunan ABD'li yetkililer, El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne hardal gazıyla düzenlenen saldırının IŞİD tarafından yapılmış olabileceğini belirtti.

Üsse roket veya top mermisi olarak atılan bombanın kimyasal etkilerini ölçen uzman kimyagerin ilk bulgularının "hardal gazına" işaret ettiği vurgulandı.

Saldırının ardından toplanan delillerin kimyasal testlerinin ilkinin pozitif, ikincisinin negatif çıktığı, daha sonra tüm delillerin detaylı tetkik için laboratuvara gönderildiği ifade edildi.

Herhangi bir Amerikan askerinin yara almadığı saldırının "zayıf ve etkisiz" olduğu, soruşturmanın ise sürdüğü kaydedildi.

IŞİD'den geçen temmuz ayı başında geri alınan Musul'daki El-Kayyara Askeri Hava Üssü, kenti kurtarma operasyonlarında askeri birliklere hava desteği sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler