HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in elindeki üçüncü ABD vatandaşı genç bir kadın

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'de rehin tuttuğu üçüncü ABD vatandaşının insani yardım görevlisi genç bir kadın olduğu bildirildi.

IŞİD'in elindeki üçüncü ABD vatandaşı genç bir kadın

Güvenlik sebepleri nedeniyle adı açıklanmayan 26 yaşındaki yardım görevlisinin ailesi, genç kadının geçen yıl Suriye'de 3 insani yardım kuruluşu için çalışırken IŞİD tarafından rehin alındığını söyledi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, IŞİD, ellerindeki Amerikalı kadın rehineyi serbest bırakmak için 6,6 milyon dolarlık fidye istedi. 26 yaşındaki ABD'li kadın rehinenin geçen yılın ağustos ayında Suriye'de kaçırıldığı belirtildi.

Amerikalı gazeteci James Foley'nin bir IŞİD militanı tarafından infaz edilirken çekilen görüntüler, geçen hafta internette yayınlanmış ve tüm dünyanın tepkisini çekmişti. MerkeziBoston'da bulunan GlobalPost için çalışan 40 yaşındaki Foley, Kasım 2012'de kaybolmuştu. Videoda Foley gibi Suriye'deki iç savaşı takip ederken kayıplara karışan bir diğer gazeteci Steven Joel Sotloff da gösteriliyordu. Foley'i kafasını keserek öldüren IŞİD militanı, ABD'nin hava saldırılarına devam etmesi durumunda Sotloff'un bir sonraki kurban olacağını söylüyordu.

IŞİD, ABD'nin Irak'a örgüte karşı düzenlediği hava saldırıların intikamını almak için rehin tuttuğu Amerikan vatandaşlarını öldüreceğini açıklamıştı.

OBAMA'DAN SERT MESAJ: 'AMERİKA UNUTMAZ'

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama ise Charlotte kentinde emekli Ordu mensuplarının geleneksel konferansında yaptığı konuşmada Foley'yi öldüren IŞİD terör örgütünün "peşini bırakmayacaklarını" belirterek, "Halkımıza zarar verenlere mesajımız net: Amerika unutmaz, elimiz her yere uzanır, sabırlıyız, adalet yerini bulacak. Halkımızı korumak ve topraklarımızı savunmak için ihtiyaç duyulduğunda doğrudan eyleme geçmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Obama, "IŞİD gibi bir kanserin kökünü kazımanın kolay ve hızlı olmayacağını" da kaydetti.

Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), kasımda yayınladığı raporunda Suriye'de 2011'de başlayan iç savaştan bu yana en az 52 gazetecinin öldürüldüğünü, 30 gazetecinin de kayıplara karıştığını ya da kaçırıldığını belirtmişti.

YENİ HAVA SALDIRISI

Bu arada ABD ordusu, Irak'ın kuzeyinde Erbil yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine iki yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Erbil civarında IŞİD'e ait iki silahlı aracı vurduğu, birine de hasar verdiği belirtildi.

Operasyonda görev alan uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

ABD ordusunun 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 98 hava saldırısı düzenlediği de bildirildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler