HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'IŞİD'in kilit ismi el Duri öldürüldü'

IŞİD'in Irak'ta ilerleyişinde büyük rol üstlendiği söylenen, Saddam Hüseyin'in eski kurmaylarından İzzet İbrahim el Duri'nin öldürüldüğü iddia ediliyor. İddia henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

'IŞİD'in kilit ismi el Duri öldürüldü'

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kilit isimlerinden birisi olarak kabul edilen İzzet İbrahim el Duri'nin öldürüldüğü bildiriliyor.

Ülkenin eski lideri Saddam Hüseyin'in en çok güvendiği isimlerden birisi olan ve IŞİD'in Irak'ta hızla ilerlemesinde önemli bir rol üstlendiği belirtilen El Duri'nin öldüğüne dair gelen haberler bağımsız kaynaklarca teyit edilmiş değil.

Reuters haber ajansı, el Duri'nin Irak ordusunun Selahaddin bölgesinde yürüttüğü geniş çaplı operasyonlar sırasında öldürüldüğü bilgisini geçti.

El Arabiya televizyon kanalı da el Duri olduğu iddia edilen bir kişinin cesedinin fotoğraflarını yayınladı.

Şiilere karşı ayaklanmayı başlatmıştıEl Duri'nin, Irak'ta Şii ağırlıklı Nuri Maliki hükümetine karşı Sünni aşiretlerin ayaklanmasına rol oynadığı ve aşiretlerin IŞİD'le işbirliği yapmasını sağladığı ifade ediliyor.

IŞİD'in geçen yaz aylarında Musul'u ele geçirmesi sırasında da el Duri'nin harekat planlamasının başında olduğu ifade ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler