HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in yaktığı sülfür ilk kez görüntülendi

Amerikan CNN televizyonu, IŞİD'in yaktığı sülfürün görüntülerini ilk kez ekrana getirdi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, terör örgütü IŞİD'in Musul'u savunurken kullandığı taktikleri ortaya koyan bir analiz yayınladı.

Ajansın Ortadoğu editörlerinden Joseph Krauss'un kaleme aldığı analize göre, örgütün kullandığı en belirgin taktiklerden biri sivillere saldırmak. Son bir yılda cephede peş peşe yenilgi alan IŞİD, vahşi bir şekilde kentlerdeki sivillere yöneldi ve özellikle Bağdat ve çevresinde intihar saldırılarını artırdı.

IŞİD'in bir başka taktiği, böl ve fethet. Son Kerkük baskınının da gösterdiği gibi örgüt son derece stratejik hesaplarla saldırılar gerçekleştiriyor. Kürtler için çok önemli olan kente gece sızan terör örgütü, Musul ve çevresindeki Peşmergelerin buraya dönmelerine yol açtı. Sünnilerin ağırlıkta olduğu Musul, Kürtler için ikinci tercih.

FIRLATILAN ROKETLERDE SÜLFÜR HARDALI BULUNDU

Cephedeki terör örgütü üyeleri, yakın zamanda alışılmadık silahlar geliştirebilir. IŞİD halihazırda ev yapımı insansız hava araçları uçuruyor ve bombayla yüklediği araçlarla saldırılar gerçekleştiriyor. Örgüt hem Irak'ta hem de Suriye'de kimyasal silahlar kullandı, fırlatılan roketlerde sülfür hardal bulundu.

CNN televizyonu ise, örgütün kullandığı tünel ağını öne çıkarıyor. En büyüğünün uzunluğu 8 kilometreyi bulan tünellerin içinden araç bile geçebiliyor. İngiliz The Guardian gazetesi, bir tünelde Kur'an'ı Kerim'e içine kurulan bubi tuzağını sayfalarına taşımıştı.

En Çok Aranan Haberler