HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in yeni terör silahı: İnsansız hava araçları!

IŞİD, Musul'da köşeye sıkışmasının ardından taktik değiştirdi, insansız hava araçlarına yüklenen roketlerle zırhlı araçları ve binaları hedef alıp vuruyor.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un yarısını kaybeden terör örgütü IŞİD, yeni bir taktiğe ağırlık veriyor; insansız hava araçlarıyla Musul ve Telafer'de çok sayıda saldırı düzenliyor.

Saldırılarda, insansız hava aracından fırlatılan roketler zırhlı araçları veya binaları vuruyor.

BAZI BM ÇALIŞANLARI SALDIRILARDA YARALANDI

Ordu birliklerinin yanı sıra kentin doğu yakasındaki insani yardım çalışmalarını da hedef alan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar nedeniyle yardımların engellendiğini söyledi. Hag'ın verdiği bilgiye göre, bazı BM çalışanları söz konusu saldırılarda yaralandı.

ABD'Lİ ALBAY: ÇOK DAHA ZOR OLACAK

Reuters haber ajansına konuşan 82. Hava İndirme Tümeni komutanı ABD'li albay Patrick Work, kentin batısındaki savaşın çok zorlu geçeceğini söyledi. Cephedeki her günün birbirinden zorlu olduğunu belirten albay Work, Musul'un batısında sıkışan örgütün lojistiğinin kesildiğini aktardı. ABD'li albaya göre, batıdaki çarpışmada kaçınılmaz bir şekilde terör örgütünün direnişi artacak.

GÖÇ DALGASI BEKLENİYOR

Kentin batı yakasını hedef alacak operasyonun kısa sürede başlayacak. BM, kentin batısından büyük bir göç dalgası bekliyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, batı yakasında mahsur kalan 750 bin sivilin muhtemel askeri bir operasyonda kaçabilecek güvenli bölgelerinin olmadığını duyurdu.

Musul operasyonunda bugüne kadar 200 binden fazla sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kentten kaçanların çoğu şu anda kamplarda barınıyor, bir kısmı ise doğudaki mahallelerin IŞİD'den temizlenmesiyle evlerine döndü.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler