HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşin aslı bambaşka

Ünlü deniz biyoloğu Simon Pierce’in çektiği bir fotoğraf, balina köpekbalığının devasa ağzını açarak deniz yüzeyindeki dalgıcı yutmak üzere olduğunu gösterse de işin aslı o şekilde değil.

İşin aslı bambaşka

Meksika’nın güneydoğusundaki Cancun kenti açıklarında beraberindeki ekiple birlikte araştırma yapan Yeni Zelandalı deniz biyoloğu Simon Pierce’in yakaladığı bir fotoğraf karesi balina köpekbalığının bir dalgıcı yutmak üzere olduğunu gösteriyor.

Nesli tükenmekte olan deniz canlıları üzerinde araştırma yapan Pierce ve ekibi, balina köpekbalıklarının sıklıkla görüldüğü Cancun açıklarında insanlara zarar vermeyen balina köpekbalığına rastladı.

8 metrelik balina köpekbalığının planktonları yemek için 1,5 metre genişliğindeki ağzını açarak deniz yüzeyindeki ekibin oldukça yakınından geçiyor.

Bu anı fotoğraflayan Simon Pierce’in fotoğraf makinesinde kullandığı objektif sahneye geniş açı kazandırıyor ve balina köpekbalığının yanında duran dalgıcı köpekbalığının ağzının üzerindeymiş gibi gösteriyor.

Amacının aslında balina köpekbalığının geniş ağzını fotoğraflamak olduğunu söyleyen Pierce, bu kareyi tesadüfen yakaladığını belirtiyor.

Balina köpekbalığının ağzında 300-350 kadar küçük diş ve planktonları süzmesi için 10 tane de filtre bulunduğunu belirten Pierce, “Şükürler olsun ki diğer köpekbalıklarınınki gibi keskin ve uzun dişleri yoktu” diyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler