HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İskoçya'da başörtüsü polis üniformasının parçası oldu

İskoçya polisi, başörtüsünü resmi üniformanın bir parçası olarak kabul etti. İskoçya'da Müslüman kadın polis memurları daha önce ancak amirlerinin izniyle başörtüsü takabiliyordu. Independent gazetesinin haberine göre, polis yetkilileri kararın çok kültürlü bir polis gücü yaratılmasına katkıda bulunacağını ve "daha önce polis memurluğunu bir kariyer seçeneği olarak görmeyen Müslüman kadınları yeniden düşünmeye sevk edeceğini" söyledi.

İskoçya'da başörtüsü polis üniformasının parçası oldu

İskoçya Polis Müdürü Phil Gormley, kararı açıklarken, "Bu kararımıza personelimizin yanı sıra Müslümanların ve toplumun diğer kesimlerinin verdiği desteğe minnatarım. Diğer kurumlar gibi biz de, polis gücünde hizmet verdiğimiz toplumların eşit temsilini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

İskoçya Polis Müdürlüğü'nün bu yıl yayımladığı bir raporda, polis memurluğu için yapılan 4809 başvurunun sadece 127'sinin (yüzde 2.6) farklı etnik kökenlerden kişilere ait olduğu belirtilmişti.

Londra polisi de, 2001'de farklı etnik kökenlerden kişileri polis memuru olmaya özendirmek için başörtüsünü resmi üniformasının "opsiyonel" bir parçası haline getirmişti.

DANİMARKA'DA TÜRBANINI ÇIKARMAYAN İŞSİZLERİN PARASI KESİLECEK

başörtüsü yasaklarına ilişkin en çok tepki toplayan hamlelerden biri danimarka'dan gelmişti. Danimarka'da alınan son karara göre, türbanını çıkarmayan işsizlerin parası kesilecek.

Danimarka'da işsiz türbanlı vatandaşlar önerildikleri işyerlerinde işverenin istemesi durumunda türbanlarını çıkarmak durumunda kalacak.

Türbanlarının çıkarılması istenmesi nedeniyle önerilen işi kabul etmeyen türbanlı işsizlerin işsizlik ödenekleri ise kesilecek.

Avrupa Birliği'nin en yüksek yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, 14 Mart'ta aldığı bir kararla birlik üyesi ülkelerde işverenlerin çalışanlarının, "görülebilir bir şekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını" yasaklayabileceğine hükmetmişti.

Danimarka'nın en büyük belediyelerinden ikisi önerildikleri işyerinde türbanını

çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen türbanlı işsizlerin işsizlik ödeneklerini kesme yoluna gitmişti.


En Çok Aranan Haberler