HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İslamabad'da Usame bin Ladin kütüphanesi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kadınların devam ettiği bir ilahiyat okulu, kütüphanesine El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in adını verdi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kadınların devam ettiği bir medresenin kütüphanesine El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in adı verildi.

Medrese binasındaki kütüphanenin kapısındaki kağıtta "Şehit Bin Ladin" adı yazılı.

Bin Ladin 2011 yılında ABD komandolarının Pakistan topraklarında düzenlediği bir baskında öldürülmüştü.

Camiya Hafza Medresesi militan İslamcılara yakın olduğu iddia edilen Lal Camii'ne bağlı.

Medrese'nin bağlı olduğu Lal Camii ise 2007 yılında Pakistan ordusu tarafından kuşatılmış, onlarca kişi vurularak ölmüştü.

BBC'nin İslamabad'daki muhabiri Şumeyla Jaffrey, kütüphanede masa ya da iskemle bulunmadığını yalnızca yerde iki bilgisayar olduğunu bildiriyor.

Kütüphane, İslamabad'ın merkezinde inşası hala devam eden büyük bir külliyenin içinde.

Medrese'nin sözcüsü kütüphaneye bu ismin, "bir kahraman" olan bin Ladin'in onurlandırılması amacıyla konulduğunu söyledi.

Medrese'nin hocası Mevlâna Abdül Aziz "Hükümet eğer medreseler ve camileri hedef alırsa, şeriat bizim de misilleme yapmamıza izin verir. Kim bize karşı güce başvurursa, onun kendisine geri döneceğini bilmelidir" diye konuştu.

Abdül Aziz hoca, kütüphaneyi ofisi olarak kullanıyor. Burada çeşitli dillerdeki Kuranlar da dahil hepsi İslami konularla ilgili 2 bin kitap var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler