HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya, 11 Faslı asker ve polisi yargılayacak

İspanya Ulusal Mahkeme Hakimi Pablo Ruz, Batı Sahra'da soykırım yaptıkları iddiasıyla üst düzey 11 Faslı asker ve polis hakkında dava açtı.

Batı Sahra'da 1975-1992 yılları arasında mağdur oldukları iddia edilen 19 kişinin ifadesi ile döneme ait belge ve fotoğraflara dayanarak Faslı 11 asker ve polis hakkında dava açan İspanyol hakim Ruz, bu kişilerin yasa dışı tutuklama, işkence, adam öldürme ve güç kullanarak insanları ortadan kaldırma gibi soykırım suçlamalarından yargılanmasına karar verdi.

2003 Şubat ayında Batı Sahra'nın Amgala bölgesinde bulunan toplu insan kalıntıların olduğu mezar İspanyol hakiminin söz konusu davayı açmasındaki en büyük gerekçe olarak gösterildi.

Bu mezardaki insan kalıntılarından DNA testi sonucu kimlikleri belli olan 8 kişinin ailelerinin ve öldürülmelerine tanık olan kişilerin ifadelerinin dava dosyasında yer aldığı belirtildi.

Sanıkların Jandarma Albay Driss Sbai, Adliye Polis Müdürü Brahim Ben Sami, Komiser Hariz El Arbi, eski Batı Sahra Valisi Albay Abdelhafid Ben Hachem, emekli Albay Abdelhak Lembadaour ile Batı Sahra'daki mülteci kamplarının sorumluları Smara Driss Sbai, Said Oussaou, Hassan Uychen, Muley Ahmed Albourkadi, Bel Laarabi ve Abdeldhani Loudghiri oldukları ifade edildi. İspanyol hakimin ayrıca soykırım iddialarına karıştıkları gerekçesiyle Faslı 7 kişi hakkında arama, yakalama ve tutuklama emri çıkarılmasını istediği de kaydedildi.

A.A.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler