HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya’da 18.5 yıl hapis alan Türk: Suçsuzum

İSPANYA’da eşinin yüzüne kezzap attırdığı önesürülen 36 yaşındaki Özgür Doğan, "Masumum" dedi.

İspanya’da 18.5 yıl hapis alan Türk: Suçsuzum

Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, (DHA)- Hakimin azmettirici olarak 18.5 yıl hapis cezası verdiği Doğan, oyuna geldiği ve haksız yere ceza aldığı iddia edildi.

Doğan’ın ailesi Türk makamlarından yardım isteyerek sahip çıkılmasını istedi. Savunma avukatlarının bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz ettikleri belirtildi.Özgür Doğan’ın İspanyol eşinin eski sevgilisi tarafından tuzağa düşürüldüğünü savunan avukatlar, kezzabı Angeles Ruiz Gonzalez’in suratına atan Kolombiyalı gencin ifadesinin çelişkilerle dolu olduğunu savundu.

Mahkemeye verilen belgelere göre sanık sandalyesinde oturan kişilerin verdikleri ifadelerde Doğan’ın azmettirici olduğu kesin olarak belirtilmiyor. Özgür Doğan’ın kardeşi Özkan Doğan, oyuna getirildiklerini savundu. Doğan, ağabeyinin suçsuz yere 18.5 yıl hapis cezası aldığını savundu. Medyanın kardeşini cani olarak göstermesinden son derece rahatsız olduğunu vurgulayan Özkan Doğan, şöyle dedi:

"Elimizde yeni deliller var. Kardeşim Angeles’e bırakın asit attırmayı el bile kaldırmamıştır. Mutlu bir beraberlikleri vardı, eşinin ailesi de buna şahittir."

Türk makamlarından da yardım isteyen Doğan, "Bizi yalnız bırakmayın, bize sahip çıkın" çağrısı yaptı.

İspanya’da 2012 yılından beri medya kuruluşlarının yakından izlediği davayı karara bağlayan mahkeme, Özgür Doğan'a eşini yaralamak ve kötü muameleye tabi tutmaktan suçlu bularak 18.5 yıl hapis cezası vermişti.

MÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler