HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'da deprem

İspanya'nın Albacete kentinde meydana gelen depremde can kaybı olmadığı, bazı binalarda ufak çaplı hasarlar oluştuğu bildirildi.

MADRİD (AA) -İspanya Jeoloji Enstitüsü, Albacete kentinin 85 kilometre batısındaki Ossa de Montel kasabasında meydana gelen depremin daha önce 5,4 olarak açıkladığı büyüklüğünü, 5,2 olarak düzeltti. TSİ 18.16'ta (yerel saat ile 17.16) meydana gelen deprem İspanya'nın 14 özerk yönetiminde hissedilirken, yapılan kontrollerde sarsıntının can kaybına yol açmadığının tespit edildiği bildirildi.

Depremin ardından belediyelere gelen telefonlar sonrasında yapılan incelemelerde Ossa de Montel ve çevresinde bazı binaların hafif hasarlı olduğu ve tedbir amacıyla boşaltıldığı açıklandı. Depremden dolayı Madrid'teki acil yardım numaralarına 420 telefon geldiği ve Torrejon de Ardoz ilçesinde 4 binanın boşaltıldığı kaydedildi.

İspanya'daki jeoloji uzmanları, Albacete bölgesinde en son 2007 yılında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlattı. Verilen bilgilerde bugünkü deprem sonrası bölgede artçı sarsıntıların da olduğu ve bunların en büyüğünün 3,1 olarak kaydedildiği belirtildi.

İspanya'da en son 2012 yılında, Atlas Okyanusu kıyılarındaki Pontevedra kentinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmişti. Ülkenin güneydoğusundaki Lorca kentinde 2011 Mayıs ayında olan 5,1 büyüklüğündeki deprem 9 kişinin ölümüne, 321 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler