HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'da okula saldırı: 1 ölü

İspanya'nın Barcelona kentinde bir liseye saldırı düzenlendi. Saldırıda bir öğretmen ölürken, 4 kişi de hafif yaralandı.

İspanya'da okula saldırı: 1 ölü

İspanya'nın Barcelona kentindeki bir okulda, 13 yaşındaki bir öğrenci Tatar yayı ve kama kullanarak bir öğretmeni öldürdü, 4 kişiyi yaraladı.

Yerel basındaki haberlere göre, bu sabah 13 yaşındaki erkek bir ortaokul öğrencisi sınıfta İspanyolca öğretmenine önce Tatar yayı ile ok attı, daha sonra kama ile saldırdı.

Katalonya polisi ve görgü tanıkları, saldırgan öğrencinin aynı sınıfta öğrenci olan edebiyat öğretmeninin kızına da Tatar yayı saldırdığını, gürültüleri duyarak yan sınıftan gelen sosyal bilimler öğretmenini de kama darbeleriyle yaraladığını belirtti.

Göğsünden yara alan sosyal bilimler öğretmeninin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölen erkek öğretmenin birkaç hafta önce geçici olarak başka bir öğretmenin yerini doldurmak için okula başladığı açıklandı.

Başka bir sınıfa giren ve bir öğrenciye daha saldıran 13 yaşındaki öğrencinin daha sonra yakalanarak polise teslim edildiği ifade edildi. Yaralıların sağlık durumunun çok ciddi olmadığı, hayati tehlikeleri bulunmadığı bilgisi verildi.

Psikolojik sorunları olduğu açıklanan saldırgan öğrencinin sınıf arkadaşlarına bir süredir "Tüm öğretmenleri öldürüp, intihar edeceğim" dediği bildirildi.

Olay sırasında bazı öğretmenlerin öğrencilerin güvenliği için sınıf kapılarını kapatıp kimsenin çıkmasına izin vermediği kaydedildi. Saldırı anında ve sonrasında bazı öğrencilerin sinir krizi geçirdiği, bazılarının okuldan kaçtığı aktarıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler