HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail askerlerinin vurduğu Filistinli çocuk öldü

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde karnından vurarak yaraladığı 13 yaşındaki Filistinli çocuğun kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail askerlerinin vurduğu Filistinli çocuk öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Beytüllahim yakınlarındaki Ayda mülteci kampında İsrail askerleri tarafından gece saatlerinde karnından vurularak yaralanan Abdurrahman Mustafa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İsrail ordu sözcülüğünden bir yetkili ise "böyle bir olaydan haberdar olmadıklarını ancak konuyu araştıracaklarını" söyledi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Ayda mülteci kampında gece saatlerinde arbede yaşanmış, askerler gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Filistinlilerin taş ve şişe atarak direnmesi üzerine çıkan çatışmada yaralananlar olduğu bildirilmişti.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin, İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler