HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail askerleriyle ilgili flaş açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki tüneller etkisiz hale getirilmeden operasyonu sonlandırmayacaklarını söyledi.

İsrail askerleriyle ilgili flaş açıklama

Gelen son bilgilere göre Netanyahu'nun bu açıklamasaının hemen ardından yeniden başlayan saldırılarda 16 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı. Ayrıca Hamas tarafından gelen bir bilgiye göre ise şu ana kadar 110 İsrail askeri öldürüldü.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan bu yana 110'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitler, Gazze Şeridi sınırlarında savunma operasyonlarını sürdürüyor. Gazze Şeridi'ne karadan saldırıların başladığı günden bu yana 110'dan fazla asker öldürüldü, yüzlercesi yaralandı" denildi.

İsrail ordusunun açıklamalarına göre ise, şu ana kadar 48 asker hayatını kaybetti.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye ulaştığını açıklamıştı.

Netanyahu, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ölen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Zor günler olacağını biliyorduk" dedi. "Şu anda teröristlerin tünellerine saldırmaya ve etkisiz hale getirmeye devam ediyoruz" diyen Netanyahu, operasyonun ilk amacının, "Gazze'nin askersizleştirilmesi" olduğunu belirtti.

Netanyahu, Gazze'ye yapılan yardımların, "yeraltı tünelleri için beton ve çimento" görevi gördüğünü iddia ederek, uluslararası toplumdan, gönderilen yardımların yakından takip edilmesini talep etti. Savunma Bakanı Moşe Yalon ve Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın da hazır bulunduğu toplantıda Netanyahu, Hamas'ı yapılan her ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Savunma Bakanı Yalon, "İsrail'in Hamas'a karşı operasyonu genişletmede tereddüt etmeyeceğini", Genelkurmay Başkanı Ganz ise, "Operasyonun ihtiyaç olduğu kadar süreceğini" ifade etti.

16 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiği, 120 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Bu arada İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda da 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin yaralandığını belirten Kudra, "İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı.

7 TEMMUZ'DAN BERİ BİN 85 KİŞİ ÖLDÜ

Böylece İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıları sonucunda bin 85 Filistinli yaşamını yitirdi, 6 bin 470 kişi yaralandı" dedi. Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu otomatik silahlarla doğrudan bir ambulansı hedef aldı. Saldırıda 1 ambulans görevlisi yaralandı.

Sağlık kaynaklarının aktardığına göre, İsrail'in Cibaliye'ye düzenlediği saldırılarda yaralananları kurtarmak için bölgeye gitmekte olan ambulans görevlisi Heysem Ebu'l Leyl, israil askerleri tarafından açılan ateş sonucunda yaralandı. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının halen yoğun şekilde devam ettiği belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze'de 14 ambulans İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından hedef alındı.

48 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, "Koruyucu Hat" adı altında düzenlediği saldırıların başlamasından bu yana ölen İsrail askeri sayısının 48'e yükseldiğini bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, bugün Gazze Şeridi'nde Filistinli gruplar ile askerler arasında çıkan çatışmalarda 5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi. Ölenlerden birisinin Başçavuş Moshe Davino (20) olduğu aktarılan açıklamada, son kayıplarla ölen asker sayısının 48'e ulaştığı kaydedildi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 7 Temmuz'dan bu yana 90'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler