HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail ateşkesi kabul etti

Mısır'ın Gazze'deki çatışmaları durdurmak için önerdiği ateşkes teklifi İsrail tarafınca kabul edildi. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda şu ana kadar en 194 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ateşkesi kabul etti

İsrail Bakanlar Kurulu'nun, Mısır'ın Gazze'deki çatışmaları durdurmak için yaptığı ateşkes önerisini kabul ettiği belirtildi.

Mısır yönetiminden gelen, tarafların ateşi durdurması ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun yumuşatılmasına yönelik teklif İsrail kabinesi tarafından kabul edildi.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtti.

HAMAS'TAN RET

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, Mısır'ın İsrail ile ateşkes yapılması yönündeki önerisini reddettiğini bildirmişti.

İzzettin el Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada "Resmi ya da resmi olmayan herhangi bir kesim bize medyada aktarıldığı gibi ateşkes girişiminde bulunmadı. Fakat, eğer bu önerinin içeriği doğruysa bu bir teslimiyet demektir ve biz bunu reddediyoruz” dedi.

Hamas, yaptığı açıklamada ayrıca "Bu bir diz çöktürme girişimi, kapsamlı bir anlaşma olmadan ateşkes olmaz" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 194

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 194'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar 194 kişinin hayatını kaybettiğini, bazıları ağır bin 400 yaralının bulunduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın son yayımladığı listede ölenlerin 39'unun çocuk olduğu belirtildi.

Gazze'den İsrail'e atılan füzeler nedeniyle çoğu panik sonucu olmak üzere 211 İsrailli’nin de yaralandığı bilgisi verilmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler