HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İsrail, ekmek teknelerini de vuruyor"

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan tek iş merkezini de yıktı.

"İsrail, ekmek teknelerini de vuruyor"

REFAH (AA) -Avukat ve doktorlara ait ofisler ve eğitim merkezlerinin yanı sıra 50'den fazla işyeri, düğün salonu ve kafeteryanın olduğu bin metrekarelik 5 katlı bina gece geç saatlerde İsrail uçaklarının hedefi oldu. Refah Belediyesi'nden yapılan açıklamada, iş merkezine yönelik saldırı nedeniyle da meydana gelen maddi zararın en az 10 milyon dolar olduğu belirtildi.

Binada işyeri bulunan Zuheyr Ebu Taha (52), iş merkezinde 20 ayakkabı dükkanının bulunduğunu ifade ederek, sadece bu iş kolundaki zararın 700 bin dolar olduğunu söyledi. Ebu Taha, "İsrail'in burayı vuracağını hiç düşünmemiştik. Burası Refah'taki tek alışveriş merkezi ve onlarca dükkan bulunuyor. Yaklaşık 500 aile buradaki dükkanlardan geçimini sağlıyor " dedi.

İsrail saldırıları nedeniyle Ramazan Bayramı'nın kutlanamadığını, eğitim-öğretime de başlanamadığını hatırlatan Ebu Taha, bu nedenle stoklarını eritemediklerini anlatarak, "Satılamayan ve savaş sona erdiğinde satılmasını düşündüğümüz çok sayıdaki ticari ürün İsrail bombardımanında yok oldu. İsrail sadece insanları değil insanların ekmek teknelerini de vuruyor. Bu şekilde Filistin direnişi üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Ancak bunu başaramayacak" diye konuştu.

Rıdvan et-Tavil (57) de merkezde matbaasının bulunduğunu belirterek, "11 yıllık matbaam tamamen yıkıldı. Buranın İsrail uçakları tarafındam vurulacağını tahmin etmemiştim" dedi.

Matbaada her biri 25 bin dolar değerinde 6 makinenin olduğunu aktaran Tavil, zararının yaklaşık 200 bin dolar olduğunu dle getirdi.

İsrail savaş uçakları dün akşam Gazze'nin batısında 11 katlı bir binayı da vurmuş, saldırıda çoğu çocuk en az 19 kişi yaralanmış onlarca aile de evsiz kalmıştı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılarda, şu anada kadar 2 bin 100'den fazla kişi ölmüş, 10 binden fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler