HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail Gazze'de camileri de vurdu

Gazze'deki son saldırılarda aralarında beş cami ile bir stadyumun da bulunduğu 70 hedef vuruldu. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 600'e yaklaşırken, kayıp bir İsrail askerinin öldüğü sanılıyor.

İsrail Gazze'de camileri de vurdu

İsrail'in Gazze'deki son saldırılarında aralarında beş cami ile bir stadyumun da bulunduğu 70 hedef vuruldu.

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren Filistinli sağlık görevlileri, sabaha karşı düzenlenen saldırılarda beşi aynı aileden yedi kişinin öldürüldüğünü söyledi. Hayatını kaybeden Filistinlilerden dördünün kadın olduğu bildirildi.

İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 583'e yükseldi.

Filistinli yetkililer hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söylüyor.

Ölen İsraillilerin sayısı ise 27'si asker olmak üzere 29 kişi.

İsrail ordusu son olarak bir askerinin de kaybolduğunu açıkladı. İsrail askerinin öldüğü sanılıyor.

Hastaneye saldırı İsrail'in dün Deyr el Balah'taki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 70'ten fazla kişi de yaralanmıştı.

Filistin televizyon kanalları, Gazze Şeridi'ndeki hastaneye düzenlenen saldırının ardından tedavi gören yaralıların görüntülerini yayımladı. Doktorlar, İsrail tanklarının hastanenin girişine, yoğun bakım ünitesine ve ameliyathanelerine saldırdıklarını söyledi.

Filistinli yetkililer, yaralananların çoğunun doktor olduğunu kaydetti.

İsrail ordusu ise saldırıda "hastane yakınlarındaki tanksavar füzelerinin saklandığı bölgelerin hedef alındığını" söyledi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Sivil kayıpları, Hamas'ın Gazze'deki evleri, hastaneleri ve camileri zalimce ve sistematik olarak istismar etmesinin kaçınılmaz sonucudur" dendi.

Birleşmiş Milletler (BM) 100 binden fazla Gazzeli'nin evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Ateşkes çabaları sürüyorDiğer yandan, bölgede ateşkes sağlanması için uluslararası çabalar yürütülüyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin "acil ateşkes" çağrısı sonrası Mısır'a giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı yetkililerin yanı sıra BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon'la da bir araya geldi.

John Kerry, ABD'nin sivil Filistinlilerin ölümünden endişe duyduğunu belirtti fakat İsrail saldırılarıyla ilgili olarak da "Hiçbir ülke, roket saldırıları düzenlenirken beklemede kalamaz" dedi.

Kerry, ABD'nin Gazze'ye 47 milyon dolar insani yardım göndereceğini söyledi.

Hamas'ın üst düzey lideri İsmail Haniye ise ateşkesin İsrail-Mısır ablukasına bir çözüm sunmadığını ve kabul edilemeyeceğini söyledi. Haniye, "Gazze'ye yönelik bu haksız kuşatma kaldırılmalıdır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler