HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı ateşkes

Hamas hareketi yetkililerinden Mahmud ez-Zehar, İsrail'in şu an için Gazze Şeridi'ne yönelik yeni bir saldırı ihtimalini uzak gördüğünü belirtti.

Zehar, bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, "İsrail'in şu an için Gazze Şeridi'ne yönelik yeni bir saldırı ihtimalini uzak görüyorum çünkü yöneticileri ateşkesin sağlanması için çabalıyordu" dedi. Gazze'ye yeni bir saldırı düşüncesi halinde "İsrail'i caydıracak güce sahip olduklarını" ifade eden Zehar, ellerindeki esir askerlerin, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılmasında kullanılacağını dile getirdi.

Zehar, Filistin yönetimine de İsrail saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ve çeşitli merkezlerde sığınmacı durumunda kalan sivillerin barındırılması ve Gazze'nin yeniden imarı konusunda bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma çerçevesinde, 26 Ağustos'ta kalıcı ateşkes kararı alınmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler