HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes

Mısır istihbarat servisi üyelerini barındıran heyetin, İsrail ve Filistinli gruplar ile ateşkes konusunda görüşmeler yaptığı bildirildi.

KAHİRE (AA) -Mısırlı üst düzey yetkililerden alınan bilgiye göre, Batı Şeria'ya giden Mısır istihbarat servisi heyeti, Ramallah ve İsrail'de ateşkes konusunda görüşmeler yaptı. Heyetin, ateşkese bağlı kalınıp kalınmadığını incelediği ayrıca İsrail ile Filistinli gruplar arasında dolaylı müzakerelerin devam etmesini görüştüğü ifade edildi.

Heyetin, Gazze'ye yardım girişine izin verilmesi ve Gazze'nin yeniden imarının sağlanması ile müzakerelerin sürdürülmesi için taraflar arasında anlaşma yapılması amacıyla çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Heyetin, İsrail ve Filistin'de kimlerle görüştüğüne dair bilgi verilmedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyesi Salih Rafet, Filistin radyosuna yaptığı açıklamada, Mısır istihbaratından bir heyetin, Gazze'deki son durum ve Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan dolaylı müzakereleri görüşmek için salı günü Ramallah'a geldiğini belirtmişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler