HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İsrail ile olan ittifakımız devam edecektir'

Obama, İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaretin bir rastlantı olmadığını ve iki ülke arasındaki ittifakın hiçbir zaman bozulmayacağını ifade ederek, “İttifakımızın ebedi olduğunu ilan ediyorum” dedi.

TEL AVİV (İHA) - İsrail’e ziyarette bulunan ABD Başkanı Obama, Ben Gurıon Havaalanı'nda yaptığı açıklamada dostluk mesajları verdi. Ziyaretinin bölgeye değişim rüzgarları getireceğini söyleyen Obama, “Başkanlığımdaki ikinci dönemimde İsrail benim ilk yabancı ülke ziyaretim. Bu bir rastlantı değildir. Bu ziyaret bölge genelinde değişim rüzgarları getirecek. Bu yüzden ben bu ziyareti iki ülke arasındaki kırılmayacak bağları pekiştirme fırsatı olarak görüyorum. İsrail'in güvenliğine Amerika'nın sarsılmaz bağlılığını yeniden ve İsrail halkına ve komşularına doğrudan söylüyorum. ABD, 65 yıl önce İsrail’i tanıyan ilk ülke olmuştu. Bu yüzden İsrail ve Amerikan bayrakları gökyüzünde beraber dalgalanıyor. Bu yüzden sonsuza dek ittifakımızın ebedi olduğunu ilan ediyorum” dedi.

Obama’nın ziyaretinden oldukça memnun olduklarını dile getiren İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise, “İsrail halkı sizi tüm kalbi duygularıyla selamlıyor. İsrail halkı kendinizi evinizde hissetmenizi istiyor. Evinize hoş geldiniz” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu da, Obama’ya hoş geldin mesajı verdiği konuşmasında ayrıca Filistin ile barış içerisinde olmak istediklerini ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler