HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail medyası: Erdoğan İsrailli diplomat ile tokalaştı

İsrailli medya, Erdoğan'ın İsrailli diplomatla tokalaşmasını "Altı yılda bir ilk" başlıkları ile duyurdu.

İsrail medyası: Erdoğan İsrailli diplomat ile tokalaştı

İsrail medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze operasyonu nedeniyle İsrail'e yönelttiği sert eleştirilere rağmen Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonu sırasında İsrail Büyükelçiliği Malasgahgüzarı Yosef Levi Sfari ile tokalaştığına dikkat çekiliyor. İsrailli medya, bu gelişmeyi "Altı yılda bir ilk" başlıkları ile duyurdu.

Times of İsrail, Channel 10 kanalına dayanarak verdiği haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Son olarak Gazze savaşı nedeniyleKudüs'e (İsrail hükümetine) yönelttiği acı eleştirilere rağmen maslahatgüzarla tokalaştı" sözlerini kullanıyor. Haberde şöyle deniliyor:

"Önceki 11 yıldır başbakan olarak görev yaptıktan sonra 10 Ağustos'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı kazanan Erdoğan, Cumartesi günü, diplomatlar ile biraraya geldiği, ülkenin bağımsızlığının bir kutlaması olan Zafer Günü Resepsiyonu'nda İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ile buluştu ve onunla tokalaştı."

Bunun ardından haberde "tarihi olarak büyük ölçüde sembolik olan bu yeni görev için daha çok yetki arayaşında olması beklenen Erdoğan, 2008 yılında Gazze'de yapılan operasyondan bu yana İsrailli yetkililerle herhangi bir doğrudan temastan kaçındı. Cumartesi günkü Levi Sfari ile buluşması, yerel banında geniş biçimde yansıtıldı" deniliyor. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler