HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Arap Birliği'nin Filistin'den sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Subeyh, İsrail ürünlerini boykot kampanyasının etkinleştirilmesi çağrısında bulundu.

KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde, Arap ülkelerinin İsrail ürünlerini boykotu kampanyasında bölge bürolarının iletişimi kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Subeyh, "Boykot, Arap Birliği'nin önemli faaliyetlerinden biri. Boykot, uluslararası hukuk ve BM sözleşmelerinin ihlalinin kabul edilmediğini ifade eden siyasi bir mesaj. Filistin direnişini güçlendirmek için İsrail ürünlerine yönelik boykot etkin hale getirilmeli" dedi.

Toplantının, Filistin'in bulunduğu zorlu durum ile uluslararası ve Arap ülkelerindeki zor şartlar altında yapıldığını dile getiren Subeyh, işgal karşısındaki çabaların güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Arap ülkelerinde İsrail ürünlerine yönelik boykotun etkinleştirilmesinin önemine işaret eden Subeyh, boykotun "tsunami" etkisi yaratacağından korkan İsrail bankalarının endişeli olduğuna işaret ederek, "Boykot ileriye atılmış bir adım mesabesinde. İsrail'e 22 milyar dolara mal olan boykot, kanun dışı bir devlete protesto mesajıdır" ifadesini kullandı.

Subeyh ayrıca, Arap ülkelerinin ekonomisinin kalkınması için bu ülkelerin ürünlerine yönelinmesi çağrısı yaptı.

Toplantıda söz alan Filisitin Kurtuluş Örgütü Şam Siyasi Ofis Müdürü Enver Abdulhadi ise İsrail ürünlerine yönelik boykotu barışçıl direniş olarak nitelendirerek, "Boykot kararları etkili oluyor. İsrail'e karşı boykot ve kanunlara dayalı bir söylem, roketlerden daha etkin. Filistin'de boykota yeterli bir katılım göremiyoruz" dedi.

Abdulhadi, "Eğer Kudüs'ü temenni ediyorsanız, boykota katılmalısınız. İsrail ile iş birliği yapan her şirket, Filistin halkını hedef alan kurşunları satın alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa ilişkin çalışma raporunun 10 Eylül'de Arap Birliği'ne sunulması bekleniyor.

Subeyh başkanlığında 89'uncusu düzenlenen konferansa, Arap heyetlerin yanı sıra Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan temsilciler de katıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler