HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail ve Batı Şeria'daki saldırılarda 5 ölü

İsrail ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da düzenlenen iki ayrı saldırıda beş kişinin öldüğü belirtildi. Tel Aviv'de bir sinagog hedef alınırken, Batı Şeria'daki saldırgan ateş açıp, aracını yayaların üzerine sürdü.

İsrail ve Batı Şeria'daki saldırılarda 5 ölü

İsrail ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da düzenlenen iki ayrı saldırıda beş kişinin öldüğü belirtildi. Tel Aviv'deki ilk saldırıda bir Filistinli sinagog olarak da hizmet veren dükkanın girişinde iki İsrailliyi bıçaklayarak öldürdü.

Daha sora ise bir Yahudi yerleşimi yakınlarındaki saldırıda üçüncü bir İsrailli, Yahudi bir Amerikalı ve bir Filistinli öldü.

Son iki ayda bölgede tırmanan şiddet olaylarında 15 İsrailli ve onlarca Filistinli öldü. Tel Aviv'deki saldırıyı Batı Şeria'dan gelen 36 yaşındaki bir Filistinli'nin düzenlediği açıklandı.

Saldırı sırasında sinagogda bulunan diğerlerinin saldırganı dışarı ittiği ve kapıya barikat kurdukları belirtildi.

Saldırının ardından Hamas'la bağlantılı bir Twitter hesabında "Tel Aviv'deki kahramanca saldırı. Savaşçılarımızdan bunu yapmaya devam etmelerini istiyoruz" denildi.

Batı Şeria'da ise bir saldırgan bir kavşak noktasına ateş açtıktan sonra aracını yayaların üzerine sürdü. Olayda üç kişi ölürken, yaralananlar da olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler