HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail yine saldırdı! Amaç terör örgütüne destek mi?

İsrail uçakları, Suriye'nin Kuneytra şehrine hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan ondan fazla rokete karşılık, bu roketlerin atıldığı mevzinin vurulduğu iddia edildi. Ancak Suriye'den yapılan açıklamada, bölgede el Kaide bağlantılı terör örgütü olan el Nusra'nın Suriye ordusuna karşı büyük bir saldırı başlattığı, İsrail'in ise bu saldırıya destek amaçlı, havadan vurduğu iddia edildi.

İsrail yine saldırdı! Amaç terör örgütüne destek mi?

İsrail'e ait savaş uçakları dün Suriye'nin Kuneytra'ya bağlı Baas şehrine hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda valilik garajı ve bir binanın isabet aldığı, ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi. İsrail'den yapılan açıklamada, saldırının Suriye'den atılan roketlere karşılık yapıldığı iddia edildi. Saldırıyla ilgili Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise, bölgede el Kaide terör örgütünün Suriye kolu olan el Nusra ile çatışmanın devam ettiği belirtilirken, saldırının el Nusra'nın Suriye ordusuna kalabalık gruplar halinde saldırmasının ardından meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Kaide örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinin Kuneytra’da Baas Kenti civarına kalabalık sayılarla saldırmasına eş zamanlı olarak İsrail savaş uçakları söz konusu bölgede hizmet kurumları ve sivil yerleşim binalarını bombaladı. Ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Kuneytra’nın Baas Kenti yakınlarında askeri noktalara ve sivil yerleşim alanlarına kalabalık sayılarla büyük bir saldırıda bulunan Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütlere karşı koydu. Ordu birliklerinin Kaide örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi'nin bu büyük saldırısını çökertmeleri ve saldırganları oldukça büyük kayıplara uğratmalarına eş zamanlı olarak İsrail uçakları Suriye hava sahasına girmeden işgal altındaki topraklar üzerinden söz konusu radikal terör çetelerine destek bağlamında füzelerle saldırdı."

Al Masdar News'te yer alan haberde ise İsrail saldırısının özellikle Nusra Cephesi'nin ağır kayıp verdiği zamana denk geldiği vurgulanırken, bu hava saldırısının Nusra ile İsrail'in direkt iletişim halinde olduğu şüphesini arttırdığı ifade edildi.

SALDIRININ ARDINDAN KAYBEDİLEN YERLER GERİ ALINDI

Nusra'nın ve İsrail hava saldırısının aynı zamana denk gelmesiyle Suriye ordusu, bulunduğu mevzilerde kayıplar yaşadı. Ancak yapılan açıklamada saldırılardan kısa bir süre sonra ordu birlikleri toparlanıp karşı bir saldırıya geçti.

Yaşanan çatışmalarda, el Nusra Cephesi'ne karşı üstünlük sağlandı. Çatışmalarda terör örgütü el Nusra'nın 20 üyesi öldürüldü.


En Çok Aranan Haberler