HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de silahlı saldırı: 1 ölü 6 yaralı

İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişinin yaralandığı, iki saldırgandan birinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, Beerşeba kentindeki otobüs garında düzenlenen silahlı saldırıda üçü ağır olmak üzere en az 5 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Teröristlerden biri vurularak öldürüldü, diğeri yaralı ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Saldırganların kimliğine ilişkin bir bilgi vermeyen Rosenfeld, polisin "başka saldırgan olup olmadığından emin olmak için" bölgede arama başlattığını kaydetti.

İsrail'in, Filistinliler'in Mescid-i Aksa'ya girişlerini kısmen ya da tamamen engellemesi nedeniyle İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde yaşanan gerginlik son günlerde arttı. Bu son olayla birlikte İsrail güçleri tarafından 43 Filistinli öldürüldü. Olaylarda 7 İsrail vatandaşı da yaşamını yitirdi.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler