HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den 2 Filistinliye suikast

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail'den 2 Filistinliye suikast

İsrail radyosunda yayınlanan ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı'nın (Şin Bet) Ebu Iyşe ve Kavasımi'yi El-Halil kentinde bulundukları yeri tespit ettiklerini belirterek, "Sabahın erken saatlerinde düzenlenen ortak operasyonla Ebu Iyşe ve Kavasımi, kaldıkları yer ablukaya alındıktan sonra öldürüldü" ifadelerine yer verildi.

Baskınlar düzenlendi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu sabahın erken saatlerinde El-Halil kentinde geniş çaplı operasyon düzenledi. Ordu birlikleri, bölgedeki çok sayıda mahalle ve el-Halil Üniversitesi yerleşkelerine de baskınlar düzenledi. Ayrıca askerlerin basın mensupları ve Filistin Kızılhaç örgütünün bazı mahallelere girişini engellendiği kaydedildi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran'da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi'yi yakalamak için el-Halil kentine çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, baskınlar kapsamında Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evini havaya uçurmuştu. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler