HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den 2 Filistinliye suikast

Hamas, İsrail'in El-Halil'de 2 Filistinliye düzenlediği suikastin "savaş suçu" ve "yargısız infaz" olduğunu ifade etti.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmak ve öldürmekle suçladığı iki Filistinliyi öldürmesini "İsrail, planlı bir suikast ve tasfiye suçu işliyor. Bu bir savaş suçudur, yargısız infazdır ve İsrail'in bunun sorumluluğunu üstlenmesi gerekir" sözleriyle değerlendirdi.

Zuhri, İsrail'in bugünkü saldırısında öldüğünü açıkladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'yi şehit olarak nitelendirerek, "Hamas olarak Yahudi yerleşimcilerin olayındaki şehit olan iki Filistinli ile gurur duyuyoruz. Bu tür girişimler, Batı Şeria'daki direnişi zayıflatmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

- Netanyahu'dan açıklama

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söz konusu suikasti, "El-Halil'de, Hamas yandaşlarının öldürülmesi, ölen İsrail askerleri ve halkımıza olan vefanın timsali" şeklinde değerlendirdi. İsrail devlet radyosunda yer alan habere göre, Netanyahu, İsrail meclisi Knesset'teki bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ebu Iyşe ve Kavasımi'nin öldürülmesinin, "(Gazze'ye yönelik saldırılarda) öldürülen askerlerin ailelerine ve İsrail halkına olan vefanın timsali olduğunu" ifade etti.

Netanyahu ayrıca suikasti düzenleyen İsrail İç İstihbarat Teşkilatı (Şin Bet) ve Terörle Mücadele Birimi'ni tebrik etti.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran'da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi'yi yakalamak için el-Halil kentine çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, baskınlar kapsamında Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evini havaya uçurmuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler