HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail’den Erdoğan’ın sözlerine tepki: Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri çoktan bitti

İsrail'in Kudüs'teki Al-Aksa camisinin girişine metal dedektörü yerleştirme kararı üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail'in yaptığı, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir" sözlerine İsrail'den tepki geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Erdoğan İsrail'e öğüt verebilecek en son kişi" sözlerine yer verilirken, İsrail Dışişleri Bakanlığı da, paylaştığı Twitter mesajında Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon mesajında, "Erdoğan'n kendi ülkesinin sıkıntıları ve sorunları ile ilgilenmesi daha iyi olur. Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri çoktan bitti. Yahudi halkının başkenti Kudüs'tür ve öyle de kalacaktır. Geçmiş yılların aksine, güvenlik, özgürlük, dini özgürlük ve tüm azınlıkların haklarına saygı göstermeyi taahhüt eden bir hükümet kentidir. Camdan evde yaşayan Erdoğan'ın başkalarının evine taş atmaması gerekir" de

"ERDOĞAN'IN KUZEY KIBRIS SAKİNLERİNE VE KÜRTLERE NE SÖYLEYECEĞİ İLGİNÇ"

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada da, "Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs sakinlerine ve Kürtlere ne söyleyeceği ilginç. Erdoğan İsrail'e öğüt verebilecek en son kişidir" görüşüne yer verildi.

Gelen uluslararası tepkiler üzerine İsrail detektörleri kaldırmış, yerine yüksek çözünürlüklü kameraların yerleştirileceğini duyurmuştu.

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler