HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den, Filistin lideri Abbas'a suçlama

İsrail başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM'de yaptığı konuşma yalanlarla dolu" ifadesine yer verildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmaya karşılık yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Abbas'ın konuşması yalanlarla dolu ve Ortadoğu'da fitne ile hukuksuzluğu teşvik ediyor. İsrail Filistinlilerin aksine, Mescid-i Aksa'daki statükoya son derece bağlıdır ve Ürdünlüler ile Aksa Vakfı ile olan anlaşmalarına sadık kalmaya devam ediyor. Filistin otoritesi ile onun liderlerine çağrımız ve beklentimiz sorumlu davranmaları, İsrail başbakanının teklifini kabul etmeleri ve ön koşulsuz olarak İsraille doğrudan görüşmelere başlamasıdır. (Abbas'ın) bunu defalarca reddetmiş olması, barış anlaşmasına ulaşmak istemediğinin en iyi delilidir."

Abbas, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, İsrail'in Oslo anlaşması ve benzeri anlaşmalara uymadığını belirterek, Filistin'in de artık anlaşmalara uymayacağını söylemişti.

Mescid-i Aksa'daki gelişmeler konusunda da tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğini söyleyen Abbas, İsrail'in illegal yerleşimcilerin ve radikallerin Mescid-i Aksa'ya girmelerini sağladığını, Müslümanların ibadetlerini engellediğini dile getirerek, "İsrail, Mescid-i Aksa'ya girerek büyük hata yaptı. Çünkü biz buna izin vermeyeceğiz. Filistin halkı, tüm dünya Müslümanlarını üzen İsrail'in bu yasa dışı planını uygulamasına izin vermeyecek" demişti.

İsrail hükümetine illegal eylemleri durdurma çağrısı da yapan Abbas, uluslararası toplum ve BM'den de bu konuda kendilerine destek vermesini istemişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler