HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den Gazze'de geçici ateşkes kararı

İsrail Haaretz gazetesi, İsrail hükümetinin Gazze'de ateşkesi tek taraflı 24 saat uzatma kararı aldığını öne sürdü.

KUDÜS (AA) -Haaretz gazetesinin internet sitesinde, İsrailli siyasi kaynaklara dayandırılan habere göre, İsrail Güvenlik Kabinesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) ateşkesi uzatma talebini kabul ederek, ateşkesin 24 saat daha uzatılmasına karar verdi.

İsrail ordusunun ateşkes süresince tünelleri arama faaliyetlerine devam edeceği, "ihlal" durumunda karşılık vereceği belirtilirken, ateşkesin gece 00.00'da bitmesi öngörülüyor.

Öte yandan, İsrail hükümetinin bugün, "Gazze'deki askeri operasyonları" görüşmek üzere toplanacağı kaydedildi.

Filistinli direniş hareketlerinden İsrail'in 24 saatlik ateşkes kararına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de kara saldırılarının başladığını duyurmuştu.

Gazze'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani ihtiyaçların karşılanması için talep ettiği, Filistinli direniş grupları ile İsrail arsında kabul edilen 12 saatlik ateşkes, dün gece saat 20.00'de sona ermişti.

İsrail Maarif gazetesinin hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin onayından sonra Gazze'deki Filistinli direniş hareketleriyle yapılan 12 saatlik insani ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı belirtilmiş, Hamas ise bu yönde bir anlaşma yapılmadığını açıklamıştı.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler