HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki 3 askeri üssü vururken saldırıda kimse yaralanmadı ancak saldırının düzenlendiği bölgedeki evlerde ciddi hasar meydana geldi.

Gazze Şeridi'nin fiili kontrolünü elinde bulunduran Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları'nın eğitim üslerine İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendi. İsrail Ordu Sözcüsü yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde sadece 3 hedefin vurulduğu ancak hedeflerin konumları ve isimleri ile ilgili bilgi verilmedi. Açıklamada ayrıca Gazze'den İsrail'e fırlatılan ve Aşkelon ile Nevitot kentlerindeki boş bir araziye düşen roketlere tepki olarak hava saldırısının düzenlendiği ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon konuyla ilgili açıklamasında atılan roketler konusunda Hamas'ı suçlarken, "Gazze Şeridi'nde olan her şey için Hamas'ı sorumlu tutacağız ve vatandaşlarımıza zarar verecek hiçbir harekete müsamaha göstermeyeceğiz. İsrail vatandaşlarının güvenliğinden taviz vermeyeceğiz ve Gazze'den düzenli roket saldırısı durumuna geri dönülmesini kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler