HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den Golan Tepeleri'nde hava saldırısı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda dört kişinin öldürüldüğünü bildirdi. "İsrail askerlerini hedef alma amacıyla Suriye sınırından patlayıcı madde ile giriş yapanların" hedef alındıkları açıklandı.

İsrail'den Golan Tepeleri'nde hava saldırısı

İsrail ordusu Golan Tepeleri'nde, "İsrail askerlerini hedef alma amacıyla Suriye sınırından patlayıcı madde ile giriş yaptığını" belirttiği kişileri hedef alan bir hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi, saldırıda dört kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Ordu açıklamasında bu kişilerin İsrail güçlerine saldırı düzenlemek üzere olduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Twitter mesajında, operasyona katılan askerlerden övgüyle bahsetti ve "orduya veya sivillere yönelik tüm saldırı girişimlerinin kesin bir cevapla karşılacağını" söyledi.

Altı Hizbullah savaşçısı öldürülmüştü

Ocak ayında Hizbullah, İsrail'in Golan Tepeleri'nin Suriye'nin kontrolündeki bölümünde düzenlediği hava saldırısında altı savaşçısının öldüğünü açıklamıştı.

Ölenler arasında Hizbullah'ın komutanlarından Cihad Mugniye'nin yanı sıra ve en az bir İranlının da olduğu bildirilmişti.

İsrail ayrıca, Golan Tepeleri üzerinde geçen yıl Eylül ayında bir Suriye jetini vurmuş, geçen Ağustos ayında ise bir Suriye insansız hava uçağını düşürmüştü.

Golan Tepeleri'nin hemen hemen tamamı İsrail tarafından 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda işgal edilmişti. Bölgenin sadece yaklaşık 320 kilometrekarelik bir bölümü Suriye'nin kontrolünde.

Golan Tepeleri'nde 70 kilometre uzunluğundaki silahsızlandırılmış bölgede ise Birleşmiş Milletler'e ait bir gözlem gücü görev yapıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler