HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail’i haritadan sildiler

Dünyanın önde gelen matbaalarından Harper Collins’in, Ortadoğu’daki okullar için özel olarak hazırladığı bir haritada, İsrail’in adına yer verilmedi.

İsrail’i haritadan sildiler

Merkezi New York’ta bulunan ve medya devi Rupert Murdochs News Corporation’a ait HarperCollins adlı matbaa, İsrail’e Ortadoğu haritasında yer vermedi. Alman Die Welt gazetesinin haberine göre, HarperCollins’in Orta ve Yakın Doğu ülkelerindeki okullar için özel olarak hazırlanan haritada, İsrail’in komşuları olan ülkelerin tamamının adına yer verilirken, hatta devlet olmamasına rağmen Batı Şeria ve Gazze’nin dahi isimleri yer aldı. Ancak haritada İsrail’in sınırları çok belirgin olmayan şekilde çizilirken adına yer verilmedi.

Konunun Katoliklerin haber dergisi 'The Tablet' de yer alması üzerine, sosyal medyadan HarperCollins’e gelen yoğun eleştiriler, matbaaya geri adım attırdı. Facebook sayfası üzerinden açıklama yapan HarperCollins, "Yakın ve Orta Doğu için hazırlanan haritada İsrail’in adına yer verilmemesi nedeniyle üzgünüz. Söz konusu ürün piyasadan çekilirken, kalanların baskısı durduruldu" denildi.

HATA MI, KASIT MI?

HarperCollins’in Ortadoğu’nun önemli ülkelerinden biri olan İsrail’in adını hata sonucu mu yoksa bilerek mi haritaya yazmadığı konusu netlik kazanmadı. 'The Tablet'e göre İsrail’in adı bilinçli olarak silindi. Ortadoğu’ya özel olarak hazırlanan haritada, tepki çekeceği düşünülerek yerel hassasiyetler göz önünde tutuldu ve İsrail’in adı haritada yer almadı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler