HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ni belirleyeceği tarih belii oldu

İsrail, bu ayın ortasında yeni Ankara Büyükelçisi'ni belirleyecek.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ni belirleyeceği tarih belii oldu

İsrail'in Türkiye ile ilişkileri normalleştirme çabaları kapsamında bu ayın ortasında yeni Ankara Büyükelçisi'ni belirleyeceği bildiriliyor. Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı atama komitesinin yeni Ankara Büyükelçisini seçmek üzere 15 Kasım'da toplanması planlanıyor.

JPost, Ankara Büyükelçisi atama kararının defalarca ertelendiğine dikkat çektiği haberinde "Dışişleri Bakanlığı atama komitesinin 15 Kasım'da İsrail'in Türkiye nezdindeki yeni büyükelçisini seçmesi planlanıyor" diye yazdığı haberinde şöyle dedi:

NETANYAHU TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERE "ÖNEM VERİYOR"

"Görev için başlıca adaylar arasında daha önce Türkiye'de görev yapmış olan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, Yunanistan nezdindeki Büyükelçi İrit Ben Aba, İsrail'in Londra Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Eitan Naveh de var. Ancak aynı zamanda Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Türkiye ile ilişkilere verdiği önem nedeniyle kendine yakın bir kişiyi atamaya karar verirse hiç kimse şoke olmaz".

Gazete, "İsrail büyükelçi atamasını açıklayıp temsilciyi Ankara'ya gönderdiğinde Türkiye karşılık verecek" dediği haberinde Türk basınının Ankara'nın Tel Aviv Büyükelçiliği için "başlıca adayın" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çok yakın bir sırdaşı" olan bir diplomat olduğu haberlerine dikkat çekti.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler