HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in basın mensuplarını hedef alması

Filistin Yerel Radyolar ve Televizyonlar Birliği, İsrail'in basın mensuplarına yönelik işlediği suçların araştırılması için uluslararası düzeyde araştırma komisyonları kurulmasını talep etti.

Birlik tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda biri İtalyan gazeteci Simone Camilli olmak üzere 17 gazetecinin hayatını kaybettiği, 12'si Batı Şeria'da düzenlenen gösterilerde olmak üzere 15 gazetecinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 17 gazeteci ile zarar gören basın merkezlerine tazminat ödenmesi ve gazetecilerin ölüm nedenlerinin araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulması istendi.

İsrail ordusunun geçen ay 2 gazeteciyi gözaltına aldığı belirtilen açıklamada, arasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Muaz Hamid'in de bulunduğu 3 kişiyi ise sorgulama için çağırdığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki basın merkezlerine düzenlediği saldırılar sonucunda 4'ünün tamamen yıkıldığı ve onlarcasının da hasar gördüğü aktarılan açıklamada, 9 gazetecinin yaşadığı evlerin ise doğrudan hedef alınarak yıkıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Filistinli gazetecilere, İsrail askerlerinin Filistin topraklarındaki savaş ve saldırı gibi eylemlerini takip ederken koruma sağlanması gerektiği ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler