HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail’in El-Kaide ile işbirliğini ifşa eden kişiye 14 yıl hapis

İsrail’in El Kaide ile işbirliğini ifşa eden Suriyeliye 14 yıl hapis cezası verildi. İsrail, Suriye’nin güneyinde yer alan işgal altındaki Golan Tepeleri’nin yerlilerinden Sıdkı el-Makt’a, ”Suriye adına casusluk yapmak” suçlamasıyla 14 yıl hapis cezası verdi. Sıdkı el-Makt’ın 1985 ile 2012 yılları arasında da İsrail’de ”terörizm” suçlamasıyla 27 yıl hapis yattığı biliniyor.

İsrail’in El-Kaide ile işbirliğini ifşa eden kişiye 14 yıl hapis

İsrail devleti, Suriye’nin güneyinde yer alan işgal altındaki Golan Tepeleri’nin yerlilerinden Sıdkı el-Makt’a, ”Suriye adına casusluk yapmak” suçlamasıyla 14 yıl hapis cezası verdi.

Al Masdar News'te yer alan haberde, Sıdkı el-Makt, 1985 ile 2012 yılları arasında da İsrail’de ”terörizm” suçlamasıyla 27 yıl hapis yatmıştı..

Ancak Sıdkı el-Makt, ”Suriye yönetimine ajanlık yaptığı” gerekçesiyle Golan Tepeleri’nde İsrail güçleri tarafından tekrar tutuklandı. 27 yılını İsrail’de tutsak olarak geçiren Sıdkı el-Makt son birkaç yıldır, İsrail Savunma Kuvvetleri ve El-Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi militanlarının işbirliğini fotoğraflarla ifşa etmesiyle anılıyor.

HM


En Çok Aranan Haberler