HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in elindeki Filistinlilerin naaşı

İsrail ordusunun, elinde tuttuğu 119 Filistinlinin naaşını teslim etme sözü verdiği bildirildi.

İsrail'in elindeki naaşları geri almak ve kaybolanları bulmak için başlatılan Filistin Ulusal Kampanyası'nın Koordinatörü Salim Hılle, İsrail ordusunun elinde bulundurduğu 119 Filistinlinin naaşını teslim etmeyi kabul ettiğini ancak kimliklerin belirlenmesi için ordunun bir DNA bankası oluşturması gerektiğini, bunun da bir kaç ayı bulabileceğini kaydetti.

İsrail'in elinde en eskisi 1967 tarihine dayanan toplam 242 naaş bulunduğunu belgelediklerini belirten Hılle, İsrail'i Filistinli şehitlerin naaşlarını saklamak ve organlarını bilimsel araştırmalarda kullanmakla suçladı.

Filistin Ulusal Kampanyası Koordinatörü Hılle, "İsrail 1980'de Enis Devle'nin naaşına el koydu. Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne göre 1982'de kadavra üzerinde otopsi yaptı. İsrail bunu itiraf ediyor ancak naaşa daha sonra ne olduğunu bilmediğini iddia ediyor" diye konuştu.

Hılle, İsrail'in elindeki naaşları teslim etmemesi durumunda uluslararası yargıya başvuracaklarını kaydetti.

İsrail hedeflerine karşı operasyonlara katılan Filistinliler, "Rakam Mezarlığı" denilen gizli mezarlıklara gömülüyor. Her bir mezarın numaralandırıldığı bu mezarlıklarda kaç Filistinlinin olduğu bilinmese de sayılarının yüzlerce olduğu tahmin ediliyor.

- Filistinli bir genç açılan ateş sonucu yaralandı

Öte yandan, Kudüs'te İsrail polisine molotofkokteyli atan bir Filistinlinin açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi. İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, İsrail polisi, Kudüs'ün El-Iseviyye beldesinde polise molotofkokteyli atan bir gence ateş açtı. Yaralanan gencin kaçmayı başardığı kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Kudüs ve çevresinde yaptığı incelemeler sırasında hükümetin, taş ve molotofkokteyli atan Filistinlilere daha sert davranılması için polise gerekli imkanı sağlayacaklarını açıklamıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler