HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail polisinin, Arapların yaşadığı Celculiye kasabasında bir Filistinliyi, "DAEŞ bağlantısı şüphesiyle" gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Polis, Arap mahallesi Celculiye'de, DAEŞ bağlantısı şüphesiyle bazı evlerde arama yaptı. Bir kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı" ifadesini kullandı.

İsrail polsinin düzenlediği operasyon, Terör örgütü DAEŞ'in, dün "İsrail'e casusluk yaptığı" iddiasıyla alıkoyduğu 19 yaşındaki Filistinli Muhammed Musellem'i çocuk bir militana öldürttüğünü gösteren video yayınlamasının ardından geldi.

"İtiraflarda" bulunduğu görüntülerde "Babasının ve ağabeyinin de aynı şekilde casusluk yaptığını ve onların teşvikiyle bu işe girdiğini" söyleyen Musellem, konuşmasının bir bölümünde, "beraber çalıştığı Filistinli casusların da" isimlerini zikretmişti.

İsrail emniyet sözcülerinden Luba Samri de Celculiye'deki operasyonla ilgi yaptığı yazılı açıklamada, "evlerde yapılan aramalarda DAEŞ şüphesini destekleyen materyaller bulunduğunu" ifade etti.

Samri, bu materyaller arasında, üzerinde "İslam Devleti: La ilahe illallah" yazılı siyah tişörtlerin de olduğunu dile getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler