HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

Gazze'de son bir haftada İsrail askerlerinin ve savaş uçaklarının saldırılarında 14 Filistinli'nin öldüğü, 572 Filistinli'nin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanı sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, son bir haftada aralarında 4 çocuk ve bir hamile kadının bulunduğu 14 Filistinli'nin, İsrail askerlerinin açtığı ateş ve düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Kudra, 12 kişinin, Gazze sınırında düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerlerince açılan ateşle, hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızının ise İsrail'in hava saldırısı nedeniyle evlerinde çökme meydana gelmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sözcü, geçen haftadan bu yana gerçek mermiyle 261, plastik mermiyle 69 kişinin yaralandığını, 242 kişinin de çatışmalarda atılan göz yaşartıcı gaz bombasından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

Önceki cuma gününden bu yana Gazze sınırında İsrail askerleriyle Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto eden Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler