HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in illegal yerleşim planları

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında 900 yerleşim birimi daha kurma planını endişe verici bulduğu bildirildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'de hükümet kurma çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi.

Hükümetin kurulmasının ardından İsrail-Filistin sorununun çözümü için tekrar girişimde bulunacaklarını ifade eden Dujarric, "Genel Sekreter Ban, İsrail'de yeni Hükümetin göreve başlamasının ardından iki devletli çözüm müzakerelerine geri dönülmesi için gerçekçi seçenekleri değerlendirecek" dedi.

Dujarric, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimi inşaatına devam etmesine de değinerek, "Genel Sekreter (Ban Ki-mun), İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs'te 900 yeni yerleşim birimi kurma planlarından derin endişe duymaktadır. Bu yerleşimler uluslararası hukuka göre yasa dışıdır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı ve Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını bugün resmen bildirmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler