HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrailli kız çocuğu uyurken öldürüldü

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan bir Yahudi yerleşiminde 13 yaşındaki İsrailli bir kız çocuğu, yatakodasında uyuduğu sırada Filistinli bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

İsrailli kız çocuğu uyurken öldürüldü

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan bir Yahudi yerleşiminde 13 yaşındaki İsrailli bir kız çocuğu bir Filistinli tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Kiryat Arba yerleşimindeki saldırıda Hallel Yaffa Ariel'in yatak odasında uyurken öldürüldüğü belirtildi. Olaya müdahale eden bir koruma görevlisi yaralanırken, saldırganın diğer korumalar tarafından ateş açılarak öldürüldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı saldırganın kimliğini, yakındaki Bani Naim köyünden 19 yaşındaki Muhammed Tarayreh olarak açıkladı.

Geçen Ekim ayından bu yana 34 İsrailli silahlı, bıçaklı ve araçlarla yapılan saldırılarda öldürüldü. İsrail'e göre aynı dönemde çoğu saldırgan, 200'den fazla Filistinli de öldürüldü.

Bu son saldırıda Muhammed Tarayreh'in önce Kiryat Arba'ya sızdığı, daha sonra da genç kızın yerleşimi çevreleyen dikenli tellerin hemen yanında bulunan evine girdiği kaydedildi.

İsrail medyası genç kızın vücudunun üst kısmına çok sayıda bıçak darbesi aldığını bildirdi. Saldırıda yaralanan korumanın durumunun ise ağır oldu söyleniyor.

Kiryat Arba Yahudi yerleşimi, son dönemde İsraillilere yönelik birçok saldırının yaşandığı El Halil kentinin hemen dışında yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler