HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrailliler Ramallah'ta 'cami yaktı'

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria yakınlarındaki Ramallah kentinde bir camiyi ateşe verdiği iddia edildi. Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ise İsrail hükümetini 'bölgeyi dinler arası savaşa sürüklemekle' suçladı.

İsrailliler Ramallah'ta 'cami yaktı'

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria yakınlarındaki Ramallah kentinde bir camiyi ateşe verdiği iddia edildi. Filistinli yetkililer, yerleşimcilerin El Mugayir köyü yakınlarındaki caminin giriş katını tamamen yaktığını söyledi.

Konuyla ilgili İsrailli yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. 2012'de yine aynı bölgede bir cami daha benzer bir olayda yakılmıştı. Yaşanan son cami yakma olayının bölgede yeniden tırmanmaya başlayan şiddetin son örneği olduğu ifade ediliyor.

Pazartesi günü Tel Aviv'de bir İsrail askeri ve bir sivil bıçaklı saldırılarda öldürülmüştü. Salı günüyse Batı Şeria'daki protesto gösterileri sırasında İsrail askerleri bir Filistinliyi vurarak öldürmüştü.

Abbas: İsrail bölgeyi dinler arası savaşa sürüklüyor

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas son günlerde artan şiddet olaylarından İsrail hükümetini sorumlu tuttu ve "Bölgeyi dinler arası bir savaşa sürüklüyorlar" dedi.

Batı Şeria'da toplanan kalabalığa seslenen Abbas, "İsrail'in liderleri Kudüs'ü ikiye bölmeye çalışıyor. Kudüs bizim başkentimizdir ve bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise gerilimi körükleyenin Mahmud Abbas olduğunu savundu ve "Ebu Mazen (Mahmud Abbas) halkını barış konusunda eğiteceği yerde, onlara terörizm eğitimi veriyor" dedi.

Kabinesiyle birlikte bir güvenlik zirvesi toıplayan Netanyahu, bundan sonra şiddet içeren sokak gösterilerine karşı daha sert tedbirler alacaklarını da söyledi.

Musevilerin Haremi Şerif ziyaretlerine son dönemde daha çok izin verilmesi üzerine İsrail'deki Müslümanlar, Kudüs'teki bu "Kutsal" bölgenin İsrail hükümeti tarafından ele geçirildiğini iddia etmeye başlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler