HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanköy'de plaja çocuk cesedi vurdu

Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndaki bir plaja, umut yolcusu olduğu sanılan 4 yaşlarında bir erkek çocuğun cesedi vurdu.

İstanköy'de plaja çocuk cesedi vurdu

İstanköy Adası'nda yayın yapan 'www.kosnews.gr' adlı sitenin haberine göre, bugün saat 09.00 sıralarında, İstanköy şehir merkezine yakın bölgedeki Lampi Plajı'na vuran 4 yaşlarındaki bir erkek çocuğuna ait ceset üzüntü yarattı.

Çocuğun cesedi, İstanköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Umut yolcusu olduğu sanılan küçük çocuğun kimliğinin belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi.

2 Eylül'de de küçük Aylan'ın cansız bedeni bütün dünyayı yasa boğmuştu. Yine yüreklerimiz yandı kavruldu...


(AYLAN BÜTÜN DÜNYAYI YASA BOĞMUŞTU)

TURGUTREİS AÇIKLARINDA 35 KAÇAK KURTARILDI

Öte yandan; bir gün önce da Kos'taki bir plaja vuran bir bebek cesedi yürek burkmuştu. Ayrıca bu gece; Suriye, Afganistan, Irak ve Pakistan uyruklu 35 kişi, üç ayrı bot içinde Turgutreis açıklarında yakalandı.

MÜLTECİLER AKIN AKIN MİDİLLİ'YE GİDİYOR

AFP ve Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda mültecileri Türkiye'den Yunanistan’ın Midilli adasına taşıyan çok sayıda şişme bot tek bir karede görülüyor.

Kara sınırını geçerek Türkiye’ye yerleşen mülteci sayısı 2.5 milyonu aşarken, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Türkiye’den kaçak yollarlaYunanistan’a geçen sığınmacı ve mülteci sayısının çok yakında 400 bini bulacağını açıkladı.

Sonbaharla birlikte kötüleşmeye yüz tutan hava koşullarına karşın, Yunanistan’a geçen sığınmacıların sayılarının artmakta olduğunu belirten UNHCR, yayımladığı raporda, Yunanistan’ın Akdeniz yoluyla, sığınmacıların en çok ulaştığı ülke olduğunu, 131 bin sığınmacı ile de Yunanistan’ı İtalya’nın izlediğini bildirdi.

UNHCR, yalnızca bu yıl 530 bin kişinin kendilerine yeni bir yurt aramak için, değişik yöntemlerle Akdeniz’i aştığını belirtirken, Yunanistan’ın Midilli adasının sığınmacılar için en popüler yer olduğunu ifade etti.

EGE DENİZİ'NDE 205 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 205 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Afganistan ve Suriye uyruklu kaçaklar, Yeşil Liman, Bademli ve Sivrice mevkilerinden 4 lastik botla Ege Denizi'ne açıldı.

Midilli'ye doğru ilerleyen bu kişileri tespit eden sahil güvenlik ekipleri, çoğu kadın ve çocuk 205 kaçağı "TCSG 702" arama kurtarma gemisiyle Küçükkuyu beldesine getirdi.

Yiyecek ve giyecek yardımında bulunan kaçaklar, yasal işlemler için Behramkale Jandarma Karakoluna sevk edildi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler