HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte ABD'nin Rakka operasyonu için gönderdiği Howitzer topları

ABD'nin Rakka operasyonu için ABD deniz kuvvetleri ile birlikte gönderdiği Howitzer toplarının görüntüleri ortaya çıktı.

İşte ABD'nin Rakka operasyonu için gönderdiği Howitzer topları

ABD'nin Rakka operasyonu kapsamında gerçekleştirdiği; oldukça tartışılan son hamlesiyle ABD piyade kuvvetleri ve topçu birlikleri göndermesiyle bölgede dengeler bir kez daha değişti. Rakka operasyonu için ABD Başkanı Donald Trump'ın nihai kararı beklenirken, bölgedeki askeri sevkıyata sürüyor. ABD, Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan Rakka kentini almak için düzenlenen operasyonu desteklemek için bölgeye yüzlerce deniz piyadesi gönderdiğini açıkladı.

HOWITZER TOPLARI

ABD'nin dün gündeme gelen iddiaların doğruluğunu onaylamasının ardından, Suriye için hazırlanan 'Howitzer topları' Suriye'nin Kamışlı bölgesinde görüntülendi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Washington Post gazetesine yüzlerce ABD deniz piyadesinin operasyona destek için gönderildiğini ve bu askerlerin IŞİD'i top atışına tutabilecekleri bir ileri karakol kuracağını aktardı.

CENTOM ve IŞİD ile mücadele için kurulan Ortak Görev Gücü Komutanı Townsend, terör örgütü PKK/PYD'nin operasyonda yer alacağını açıklaması Türkiye'nin tepkisini çekmişti.


En Çok Aranan Haberler