HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısı

Suriye'de son yaşanan gelişmeler üzerine birçok ülkenin savaş gemilerini konuşlandırdığı Akdeniz'de Türkiye'ye ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzere toplam 34 geminin bulunduğu öğrenildi.

İşte Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısı

Bu gemilerden 3 korvet, 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateynin sürekli olarakAkdeniz'de hareket halinde oldukları ve keşif ve gözetleme görevinde bulunduğu öğrenildi. Akdeniz'deki 34 geminin dışında. Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin de uluslararası yapılan tatbikatlarda görevli olduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı bu gemilerin hangi tatbikatta görevli olduğunu ise internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde açıkladı.

TÜRKİYE'NİN AKDENİZ'DE 34 GEMİSİ VAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzere 34 geminin Akdeniz'de bulunduğu öğrenildi. Bu gemilerden 3 korvet, 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateyn sürekli olarak Akdeniz'de hareket halinde oldukları ve keşif ve gözetleme görevinde bulunduğu öğrenildi.

RUSYA'NIN 13 GEMİSİ BULUNUYOR

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üssü ve Tartus'ta da deniz üssü bulunan Rusya'nın ise Akdeniz'de 13 gemisi bulunuyor. Bu gemilerden 4'ünün muhrip 9'unun ise yardımcı gemi olduğu belirtildi.

ABD'NİN AKDENİZ 3 GEMİSİ VAR

ABD'nin ise Akdeniz'de şu anda 3 muhrip gemisinin bulunduğu öğrenildi.

FRANSA'NIN 5, İTALYA'NIN İSE 2 GEMİSİ BULUNUYOR

1 uçak gemisi, 2 muhrip gemi, 1 fırkateyn ve 1 istihbarat gemisi olmak üzere Fransa'nı Akdeniz'de 5 gemisi görev yapıyor. İtalya'nın ise 1 fırkateyn ve 1 denizaltı Akdeniz'de konuşlu olduğu öğrenildi. İngiltere, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın ise birer gemilerinin bulunduğu belirtildi.

TÜRK GEMİLERİNİN 'GÜNLÜK FAALİYETLERİ'

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin ise 3 Aralık 2015 tarihinde yaptıkları faaliyetlerine ilişkin internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde bilgi verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir Deniz Karakol Uçağı, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra edere NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek sağladı. TCG BOZCAADA, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı'na iştirak ederek Lübnan açıklarında karakol görevi icra ediyor.

Akdeniz Kalkanı Harekâtı'nda görevli olan TCG BURAKREİS'in Doğu Akdeniz'de karakol icra karakol görevi icra ediyor. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG SOKULLU MEHMET PAŞA ve TCG AKÇAKOCA'nın Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilen ARIADNE-2015 Tatbikatı' iştirak ediyor. Ayrıca harekât eğitim faaliyetini toplam 14 geminin icra ettiği belirtildi.

İlk yerli Türk savaş gemisi

TCG Heybeliada, Türk Deniz Kuvvetleri'ne yerli üretim gemi sağlanmasını amaçlayan MİLGEM Projesi dahilinde inşa edilen ilk Türk savaş gemisi.

Ön dizaynı 2004 yılında tamamlanan geminin ilk kaynağı 26 Temmuz 2005 tarihinde yapıldı ve inşasına 22 Ocak 2007 tarihinde başlandı. 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirilen gemi; keşif, karakol, arama-kurtarma, denizaltı savunma harbi, denizde terörist etkinliklerin takibi ve önlenmesi, kıyı kontrol ve koruması görevlerinde kullanılabilmektedir.

Savaş Gemileri ve Denizaltılar hakkında merak edilenler;

Bir gemi ne kadar hızlı gidebilir?

Fırkateyn ve uçak gemileri ortalama 30 knot hıza sahiptir.

Gemiler yakıt ikmali yapmadan ne kadar yol alabilir?

Normal seyir hızında fırkateyn ve uçak gemileri 7500 mil yol alabilirler.

Gemiler denizde nasıl yakıt ikmali yapar?

Gemiler; denizde lojistik destek gemileri vasıtasıyla yakıt ikmali, yiyecek, erzak ve cephane tedariki sağlarlar. Bu işlem denizde ikmal olarak adlandırılır. İki gemi borda bordaya gelip sabit hız ve rotada ilerlerken bir gemiden diğerine çelik telden taşıma halatı gerilir. Akaryakıt gemisi probunu bu tel üzerinden kaydırarak diğer gemiye yakıt, su vs. ikmali yapar. Bir geminin yakıt ikmali ortalama 40 dakika sürer. İkmali tamamlanan gemi kendi sembol bayrağını çeker ve kendi müziğini çalarak ayrılır. Bu bir denizcilik geleneğidir.

Fırkateynlerin görevleri nelerdir?

Savaş anında bu gemilerin temel görevi, dost gemileri saldırılara karşı korumaktır. Bunun dışında fırkateynler dünyanın her yerinde, insani yardımdan uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına kadar pek çok görevi icra edebilen çok yönlü gemilerdir.

Hidrografi gemilerinin görevleri nelerdir?

Hidrografi gemileri en yeni teknikleri kullanarak denizlerde araştırma yapan ve harita çıkaran gemilerdir.

Lojistik destek gemilerinin görevi nedir?

Lojistik destek gemileri, donanmamız gemilerinin dünyanın herhangi bir yerinde uzun bir süre bağımsız hareket edebilmek için ihtiyaç duyabileceği hizmetleri karşılayan yardımcı gemilerdir.

Mayın karşı tedbirleri gemilerine neden ihtiyaç duyulmaktadır?

Mayınlar, Deniz Kuvvetleri donanması ve ticari gemiler için daimi tehdit unsurlarıdır. Ucuz ve çok etkili bir yöntem olması sebebiyle, karasularına girişi engellemek isteyen düşman ülkeler tarafından kullanılabilmektedir. Mayın karşı tedbir gemileri, savaş gemileri ve ticari gemilerin yurt içi ve yurtdışında faaliyetlerini güven içinde yürütmeleri için vardır.

Denizaltı nedir?

Denizaltı kısaca, ana üsten ayrıldıktan sonra karakol sahasına intikali de dahil olmak üzere, tüm harekatını sualtında icra eden, bu nedenle gizlilik özelliği olan sürpriz, stratejik, son derece etkili ve güçlü bir silahtır.

Denizaltılar hangi görevleri icra eder?

Denizaltı gemileri, denizdeki hak ve menfaatlerimizi korumak üzere, kendilerine tahsisli karakol sahalarında, verilecek her türlü görevi icra edebilecek imkan ve kabiliyettedir. Sürpriz silah olma özelliği nedeni ile hücum edene kadar gizliliğini koruması son derece önemlidir. Deniz kontrol, düşman denizaltıları bulma ve batırma, düşman gemileri bulma ve batırma(su üstü ve sualtı harekatı), mayınlama, SAT komandoları ile sızma, arama ve kurtarma, istihbarat, tespit ve teşhis denizaltıların temel görevleri arasındadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler