HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Almanya’nın eğittiği peşmergeler

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Bavyera Eyaleti'nde Almanya'nın gönderdiği silahları kullanmak üzere eğitim alan peşmergeleri ziyaret ederek eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Alman kanalları, Almanya’nın eğitime aldığı peşmergelere ilişkin görüntüleri ekrana getirdi. Deutsche Welle’ye göre Bavyera Eyaleti'nde Alman ordusu tarafından eğitilen 32 Kürt peşmergeyi ziyaret eden Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, peşmergelerin kararlılığından ve öğrenmeye hazır olmalarından etkilendiğini söyledi.

Alman ordusu Bavyera'da "Milan" tipi tanksavar sistemini kullanabilmeleri için 32 peşmergeyi eğitti. Verilen kursla ilgili bilgi veren yetkililer, eğitilen kişilerin diğer peşmergelere eğitim vereceğini belirtti. "Milan" tanksavar sisteminin, 2 kilometre uzaklıktaki tank ve benzeri askeri araçları vurma gücünde olduğu belirtildi.

Alman hükümeti Kürtlere 500 Milan tipi füze, 16 bin tüfek ve çok sayıda da cephanelik göndermeyi planlarken, 10 bin peşmergeyi silahlandırmayı amaçladığı açıklandı.

Kısa süre önce Kuzey Irak’a giderek Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşen Alman Bakan, uluslar arası askeri destek vereceklerini bildirirken eğitim alan peşmergelerle sohbet etti.

Kuzey Iraklı Kürtlere, IŞİD'e karşı savaşmaları için silah gönderen Almanya’nın, Kürtlere tıbbi yardımda da bulunmaya hazırlandığı belirtildi. Almanya’nın Kuzey Irak'ta yaralanan peşmergelerin tedavileri için bir grup doktor gönderen Alman ordusu, ağır vakaların ise Almanya'ya getirilip tedavi edilmelerini planladığı ifade edildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler