HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte dünyada yaşanan en garip olaylar

AKNE İLACI ÖLDÜRDÜ İngiltere'de 14 yaşındaki çocuk akne ilacı aldıktan 12 saat sonra hayatını kaybetti. BBC televizyonunda yer alan habere göre akne teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından "Minocin" adlı ilacı kullanması söylenen genç, eczanede bu ilaç kalmadığı için kendisine önerilen Sebomin isimli ilacı aldı. Ancak ilacı aldıktan sonra nefes alma problemleri yaşamaya başladı ve parmakları morardı. Hastaneye kaldırıldığında çok fazla alerjik reaksiyon gösteren çocuk kurtarılamadı. Doktorlar Sebomin içinde bulunan bir maddenin çocukta reaksiyona neden olduğunu, ancak eczacı Minocin yerine "Sebomin" verdiğinde çocuğun doktoruna danışması gerektiğini belirtti. 1.5 MİLYON YILLIK AYAK
Kenya'da bulunan 1.5 milyon yıllık ayak izleri, insanların çok uzun yıllar önce de anatomik olarak bugünkü ile aynı ayaklar üzerinde yürüdüğünü gösterdi. İngiltere'deki Bournemouth Üniversitesinden Matthew Bennett, Kenya'nın kuzeyindeki Ileret bölgesi yakınında 2 tortul tabakasında bulunan 1.5 milyon yıllık ayak izlerinin, modern insanınkiyle temel olarak aynı anatomiye sahip olduğunun en eski göstergesi olduğunu belirtti. Bennett, ayak izlerinin, normalde fosilleşmiş kemiklerde bulunmayan yumuşak dokuların biçim ve yapılarına dair bilgiler de içerdiğini vurguladı. Profesör Bennett, modern insanların ve fosilleşmiş eski insanların ayak izleri arasında yapılan karşılaştırmanın tarafsız olması için Kenya'da bulunan ayak izlerini numaralandırdı, bilgisayarda taradı ve bu şekilde değerlendirdi. 1.5 milyon yıllık ayak izlerinden birinin fotoğrafı Science dergisinin son sayısının kapağını süslüyor.

METEOR PARÇALARINI SATIYORLAR
ABD'nin Teksas eyaletine düşen iki meteor taşının açık artırmayla satılacağı bildirildi. Dallas'daki "Heritage" (miras) açık artırma şirketi tarafından yapılan açıklamada, açık artırmanın 17 Mayıs'ta yapılacağı, 227 gramlık bir numuneyle satışa çıkarılacak olan iki meteor taşının 5 bin dolara kadar satılabileceği kaydedildi. Meteor taşlarının parçalarının Dallas'a 112 kilometre uzaklıktaki West kasabasında bir "meteor avcısı" tarafından bulunduğunu belirten şirket yetkilileri, meteor avcısının masraflarının da adı açıklanmayan bir koleksiyoncu tarafından karşılandığını söyledi.

MASKE DEĞİL, GERÇEK!
Dayanamazsanız bakmayın! Dünyanın en çok piercing'ine sahip kadını Brezilyalı Elaine Davidson, 1997 yılında bir tutku olarak başladığı bu sevgisini rekora dönüştürmüş. Şimdi o bir rekortmen, çünkü tam tamına altı bin beş adet piercing'i var. Brezilyalı Elaine Davidson'un 1997 yılında piercing yaptırmaya başladığı günlerdeki hali. Brezilya doğumlu Elaine Davidson İskoçya'nın Edinburgh kentinde yaşıyor. Onu diğer insanlardan ayıran özelliğini aramaya gerek yok çünkü ilk bakışta bunu görmek mümkün. Çılgın kadın, 12 yıl içinde yüzüne yaptırdığı tam tamına altı bin beş piercing'iyle Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı. Hemşire olarak çalışan ve iğnelerle oldukça haşır neşir olan Davidson, bu yüzden de piercing sanatına büyük bir yakınlık duymuş ve yaptırırken hiç de acı çekmemiş. İlk olarak 1997 yılında 280 piercing'le işe başlayan rekortmen, 2008'in sonunda bu sayıyı altı bin beşe kadar çıkartmaya başarmış. Rekor kırmak istediği için bu kadar çok piercing yaptırdığını söyleyen kadın, "Piercing yaptırmayı sevdiğimden ya da eğlendiğimden değil, sadece rekor için bu kadar çok yaptırmam gerekiyordu" açıklamasıyla da herkesi şaşırtıyor.

9 YAŞINDA 'ÖLÜM'ÜNE GELİN OLDU
Lösemi hastası 9 yaşındaki kızın tek bir isteği vardı, o da evlenmek. İki hafta içinde ölmesi beklenen Jayla Cooper, hayalini gerçekleştirmek için çok küçük yaşta gelinlik giydi, üstelik damat da sadece 7 yaşındaydı. Lösemi hastası olan ve doktorların verdiği bilgiye göre iki hafta içinde ölmesi beklenen küçük kızın son hayali ailesi tarafından gerçekleştirildi. Babasının kolunda salondan içeri girerken etrafına neşeyle bakıyordu.

"GERÇEK BİR DENİZ KIZIYIM"
Mucizelere inanın!Bir şekilde günün birinde oluyorlar, er ya da geç!Siz dileyin yeter, birileri sizi duyuyor ve o mucizeyi gerçekleştiriyor, üstelik siz tam da vazgeçmişken, her şeyi geride bırakmaya hazırken... Yeni Zellanda'dan bir mucize hikayesi... Bir başka ifadeyle 'gerçek' bir denizkızının hikayesi... Sadece Yüzüklerin Efendisi'yle değil, Narnia Günlükleri ve King Kong gibi filmlerin de efektlerini yapan ekip, Nadya'nın bu ilginç isteiğini gerçekleştirmekte gecikmedi. Daha çok küçükken iki bacağını kaybeden ve özel efektleriyle Oscar almış bir filmin teknik ekibi sayesinde denizkızına dönüşen bir kadın, Nadya Vessey. Yeni Zellanda'da Auckland kentinde yaşayan Nadya, geçirdiği bir hastalık yüzünden doktorların bacaklarını kesmek zorunda bırakılan ve her şeye rağmen inatla yaşama tutunan bir kadın. Küçük bir çocuk ona bacaklarına ne olduğunu sorduğunda cevabı hazırmış; "Denizkızıydım ben eskiden"

CEP TELEFONU BALIKTAN ÇIKTI
İngiltere'de bir işadamının plajda kaybettiği cep telefonu, bir hafta sonra bir balıkçı tarafından yakalanan Morina cinsi balığın midesinden çıktı. 45 yaşındaki Andrew Cheatle adlı adam, Batı Sussex'te geçtiğimiz hafta plajda köpeğiyle yürüyüş yaparken Nokia marka cep telefonunu kaybetti. Günlerce cep telefonunu arayan adam, tam ümidini yitirmişti ki kız arkadaşı Rita Smith'in telefonuna Glen Kerley adlı bir balıkçıdan ilginç bir çağrı geldi. Kerley, önceki gün çıktığı avda yakaladığı balığın içerisinden cep telefonu çıktığını söyledi. Telefonu çalıştırmayı başaramayan balıkçı, SIM kartı kendi telefonuna taktıktan sonra son aramalardan Smith'in telefonuna ulaşmıştı.

KÖPEKLER TARAFINDAN BÜYÜTÜLEN BEBEK
Rusya'nın Ufa kentinde yaşayan 3 yaşındaki bir kız çocuğunun, alkolik annesi tarafından bakılmadığı için köpekler tarafından büyütüldüğü ortaya çıktı. Yerel basında çıkan haberlere göre sosyal yardım görevlilerince annesinin evinde bulunan kız Madina adlı kız çocuğunun yürürken ayaklarıyla birlikte ellerini de kullandığı, evdeki köpekler tarafından beslendiği ve geceleri hayvanlarla birlikte uyuduğu belirlendi.

ÖPÜCÜKLE BEBEĞİNİ ÖLDÜRDÜ

Dokuz günlük bebeğini öpen anne ölümüne neden oldu. Ölüm nedenini öğrenince de kahroldu. İngiltere'de ağzında uçuk bulunan anne 9 günlük bebeğini öpünce, virüs çocuğa bulaştı ve ölümüne neden oldu. Manchester'da yaşayan Ruth Schofield, uçuğa neden olan herpes virüsünün yaratacağı tehlikeyi bilmediği için bebeği Jennifer'i öpmekte bir sakınca görmediğini söyledi.

SEKSİN İLK KANITI BULUNDU Fosil uzmanları seksin ilk kanıtını buldu. İlk seks yapan canlı ise şaşkınlık yarattı. İngiliz bilim adamları bir balığın içindeki ilk embriyonun tam 365 milyon yaşında olduğunu ortaya koydu. Fosil, balıkların erken çağlarda sperm ve yumurtayı suda karıştırdıkları yönündeki dışsal döllenme teorisini de çürütmüş oldu. ŞAKA PAHALIYA PATLADI İsrail'de evlilik şakası yapan iki gence, İsrail yasalarına göre gerçekten evlendikleri bildirildi. İsrail'de hükümete bağlı olarak dini konularda hüküm veren adli kurum olan Hahamlık Mahkemesi, Kudüs'te bir okul bahçesinde 17 yaşındaki bir gencin 14 yaşındaki kız arkadaşını karısı ilan ederek yüzük takması konusunda, "evliliğin" şahitler huzurunda ilan edilmesinin İsrail'de evlilik için yeterli şart olduğunu söyleyerek, gençleri karı koca ilan etti. Çiftin, hükmün ardından boşanma talebiyle mahkemeye başvurduğu ve hahamlık kararıyla boşanmaya izin verildiği belirtildi.

15 YAŞINDA ‘HAYAT KADINI' OLDU
İngilter'de 15 yaşındaki bir kız öğrencinin akşamları ‘Birinci sınıf' hayat kadını olarak çalışarak yılda 100 bin sterlin (yaklaşık 242 bin TL) kazandığı ortaya çıktı. İngiltere'de yaklaşık 5 bin ‘Çocuk fahişe' bulunduğu belirtildi. Newcastle'daki bir ‘eskort ajansında' çalıştığı belirtilen ve güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan ındaki kız öğrencinin, gündüzleri sınıfta ‘uslu kız öğrenci', akşamları ise yüzlerce sterlin kaşılığında seks yapan bir hayat kadını olduğu ortaya çıktı.

14 YAŞINDAKİ KIZ KOCASINDAN BOŞANDI
Bütün ülke 14 yaşındaki gelinle 17 yaşındaki damadı konuşuyor! İsrail, 14 yaşındaki bir kızla 17 yaşındaki bir erkek çocuğunun yaptığı "dini nikahı" konuşuyor. Gençlerin ailelerini itiraz etmesi üzerine bir "Yahudi mahkemesi", gençlerin boşanmasına hükmederken, İsrail medyası da kızın İsrail'de boşanan en küçük yaştaki "eş" olduğuna dikkat çekti.

POP YILDIZININ SEKS SKANDALI

Yıldızlarla seks yaparken görüntüleri internete sızdı. Hong Kong'lu yıldızlarla seks yaparken görüntüleri internete sızan Çin asıllı Kanadalı pop yıldızı Edison Chen, birlikte göründüğü kadınlar için "Üzgünüm" dedi. Hong Kong'da devam eden seks skandalı davasıyla ilgili olarak Edison Chen (28), Kanada'nın Vancouver Kenti'nde ifade verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler