HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte dünyada yaşanan en ilginç olaylar

BU KEZ PAPAĞAN KONUŞMAYI ÖĞRETTİ****

Trafik kazasından sonra "bir daha konuşamaz" teşhisi konulan adamı iki papağan konuşturdu. ABD'de 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kendisine "bir daha konuşamaz" teşhisi konulan bir Amerikalı, konuşma yetisine 2 papağanı sayesinde yeniden kavuşmasının ardından hayatını kuşlara adadı. Washington'daki evinde halen 80 kuşla birlikte yaşayan 50 yaşlarındaki Brian Wilson, 1995'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Doktorlar, kaza sırasında emniyet kemeri takılı olmayan Wilson'ın bir daha konuşamayacağını ve hayatının geri kalanında yatalak kalacağını söylediler, ancak 2 geveze papağan sayesinde Wilson konuşma yetisine tekrar kavuştu. O günleri AFP'ye anlatan emekli itfaiyeci Wilson, "2 kuş bana konuşmayı öğretti. Başımdaki yara o kadar kötüydü ki, hayatım boyunca 2 yaşındaki bir çocuk gibi bile konuşamayacağımı sanıyorlardı. Ancak 2 papağanım benimle konuşmaktan hiç vazgeçmedi. Sonra bir gün ağzımdan bir kelime çıktı, sonra bir kelime daha, sonra daha fazlası" diye konuştu. Artık neredeyse normal şekilde yürüyebilen Wilson, papağanlara minnettar olduğunu göstermek için hayatını kendisinin yeniden konuşmasını sağlayan bu kuşlara adadığını söyledi. Evini papağanları ve sahiplerinin istemediği birçok kuş için barınak haline getiren Wilson, "Onlar için elimden geleni yapıyorum. İsteyebilecekleri her şey burada var" dedi. Kuşlar için Wilson Papağan Vakfı'nı kuran Wilson, halen yaklaşık 80 kuş beslediğini, aylık masrafının yaklaşık 6 bin dolar olduğunu ve gelir elde etmek için kuşlarla gösteriler düzenlediğini belirtiyor.

SON APAÇİ'YE İADE-İ İTİBAR
Amerikan Temsilciler Meclisi, ölümünün yüzüncü yıldönümünde efsanevi Apaçi lideri Geronimo'ya itibarını iade etti. ABD'nin yeni başkanı Barack Obama Apaçilerin efsanevi lideri Gerenimo'nun itibarının iadesi için düğmeye bastı. ABD meclisinin pazartesi günkü oturumunda kabul edilen karar metninde, 17 Şubat 1909'da ölen "Geronimo" lakaplı Apaçi lideri Goyathlay'ın itibarı iade edildi. Meclis, Geronimo'nun olağanüstü yiğitliğini ve kendi topraklarını, halkını ve Apaçi hayat tarzını savunma azmini takdir ettiklerini açıkladı. Topraklarını önce Meksikalılara, sonra da Amerikalılara karşı savunan Geronimo, 1886'da Amerikan ordusuna teslim olmak zorunda kalmıştı. 20 yıldan fazla savaş esiri olan Gerenimo öldüğünde 90 yaşındaydı.

23 KOCA ESKİTTİ 24'ÜNCÜYÜ ARIYOR
ABD'Lİ 68 yaşındaki Linda Wolfe, Guinness Rekorlar Kitabı'na en çok evlilik yapan kadın olarak adını yazdırdı. İngiliz Sun Gazetesi'nin haberine göre ilk evliliğini 16 yaşında yapan Linda Wolfe, bugüne kadar 23 kişiyle evlenmiş. Yedi çocuk annesi Linda'nın en uzun evliliği yedi yıl, en kısa evliliği ise 36 saat sürmüş. Evlendiği kişiler arasında bir hükümlü, bir tamirci, bir papaz, bir barmen, bir muslukçu, bir müzisyen de bulunan Linda, 10 yıldır bekar yaşadığını, 24'üncü koca arayışında olduğunu söyledi.

102 İNSAN YAŞINDA
Dünyanın en yaşlı köpeği Chanel 20 yaşında. Yani insan ömrüne göre yaşı 102. Denice Shaughnessy isimli sekreter, 1988 yılında yanına aldığı köpeğine gözü gibi bakıyor. Özel diyet yemeği yiyen Chanel kazaksız dışarı çıkamıyor. Sağlığı çok iyi olan Chanel'ın sadece katarakt problemi var. Bu yüzden de özel gözlük takıyor. Chanel'ı muayane eden Dr. Philip Zangara "O inanılmaz bir köpek. Hálá yüreyebilmesi bile mucize" dedi. Geçen yıl dünyanın en yaşlı köpeği olduğu iddia edilen labrador cinsi Bella'nın hayatını kaybetmesiyle Chanel yeni rekorun sahibi oldu.

317 KİLOLUK VATOZ

Tayland'daki Maeklong Nehri'nde yakalanan 317 kilogram ağırlığındaki vatoz, bugüne kadar tatlı suda oltayla yakalanan en büyük balık rekorunu kırdı. İngiliz biyolog Ian Welch tarafından yakalanan balığın boyu ise tam 2 metre 15 santim. Bölgede vatozları fişleme programında görevli olan 45 yaşındaki biyolog, balığı sahile çekmelerinin yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü söyledi. Balığın oltaya yakalandığı zaman az kalsın kendisini suya çekeceğini belirten Welch, hamile olduğu belirlenen vatozun fişlenmesi ve DNA örneğinin alınmasının ardından yeniden nehre bırakıldığını kaydetti. Tatlı suda oltayla avlanan en büyük balık rekoru, daha önce 2005 yılında tutulan 293 kilogramlık bir yayın balığındaydı.

BİR TÜY UĞRUNA CANINDAN OLDU
İngiltere'de kardeşiyle doğa yürüyüşüne çıkan bir kadın, uçurum kenarında gördüğü kuş tüyünü almaya çalışırken 23 metre aşağıya yuvarlandı. Devon kenti sahilinde yürüyüşe çıkan kadının, yürüyüş taptıkları yamacın kenarında gördüğü tüyü almak için güvenlik zincirini geçtiği, bu sırada esen şiddetli rüzgarla dengesini kaybederek uçurumdan kayalıklara düştüğü belirtildi. Böleye gelen sahil güvenliğe bağlı bir helikopter tarafından hastaneye kaldırılan 40'lı yaşlardaki kadının, yoğun bakım bölümünde hayatını kaybettiği bildirildi.

ÇETELERE X-MEN SİLAHLARI

İngiltere'de gümrük memurları ABD'den sipariş edilen ve ünlü çizgiroman kahramanı Wolverine'in pençelerini andıran bazı bıcaklar ele geçirdi. Gümrük Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çeteleriyle bilinen Londra'nın güneyindeki Peckham bölgesindeki bazı adreslere teslim edilmesi gereken kargoların içerisinden, ABD'de yaklaşık 80 dolara satılan özel tasarım bıçaklar çıktığı belirtildi. Polis yetkilileri, İngiltere'de satışı yasak olan bıçakların sokaklara ulaşması halinde ölümcül sonuçları olacağı uyarısında bulundu. İngiltere'de son yıllarda artan bıçaklı saldırı olayları neredeyse hergün can almaya başladı. Son olarak geçtiğimiz haftasonunda Londra'da 6 kişi bıçaklı saldırılarda hayatını kaybetti.

KENDİ SAÇINDAN KIYAFETLER YAPIYOR

Romanya'da yaşayan 71 yaşındaki bir kadın 16 yaşından bu yana uzattığı saçlarından dokuduğu ipliklerle kendisine kıyafet ve aksesuar hazırlıyor. Bistrita Nasaud kasabasında yaşayan Ioana Cioanca adlı kadın, saçlarından bugüne kadar bir şapka, bir şal, bir etek, bir bluz, bir yağmurluk, bir el çantası ve bir çift eldiven yapmış. Bu işe başlarken uzun süre saçlarının uzamasını beklediğini söyleyen Cioanca, saçlarının uzunluğu 98 santimetreye ulaşınca işe koyulmuş. Kıyafet ve aksesuarlarının bir bölümünün daha açık renk olduğunu belirten Cioanca, buna gerekçe olarak, 10 yıl önce saçlarının beyazlaşmaya başlamasını gösteriyor. Saçlarından hazırladığı kıyafetlerin son derece rahat ve sıcak olduğunu vurgulayan Cioanca, 'Umarım bir gün adım rekorlar kitabına girer ve insanlar saçlarının ne kadar çok işe yarayabileceğini öğrenir' diye konuştu.

13 METREDE ÖLÜM PAZARLIĞI

İngiltere'de soygun için girdiği binada polis tarafından kıstırılan bıçaklı adam, teslim olmadan önce 7 saat boyunca yerden 13 metre yükseklikte bir pencerenin kenarında durdu. Başkent Londra'da meydana gelen olayda ev sahiplerinin pencerelerinin dışında bıçaklı bir kişi rapor etmesinin ardından bölgeye gelen polis ve itfaiye ekipleri binayı kordon altına aldı. Polis memurlarıyla saatlerce pazarlık yapan soyguncunun girdiği evden bir laptop çaldığı, ekiplerin geldiğini görünce çatıya çıkarak kaçmak için pencerelerin kenarından yürümeye çalıştığı belirtildi.

BEBEĞİNİ SATAN ÇİFTE HAPİS

İtalya'da bir mahkeme, 2004 yılında bebeğini bir İtalyan çifte bin avroya satan Ukraynalı kadını 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Avezzano'daki mahkeme, adı açıklanmayan Ukraynalı anneye hapis cezası vermenin yanı sıra bebeği alan İtalyan anneye de 2,5 yıl hapis cezası verdi. Ansa'daki haberde, bebeği evlat edilen babaya ise 2 yıl 8 ay hapis cezası verildiği belirtilirken, bebeğin mahkemece tayin edilen bir aileye emanet edildiği kaydedildi.

TRANSPARAN KAFALI BALIK

Bilim adamları transparan başlı bir balığı filme çekti.50 yıldır merak edilen bir soru da aydınlandı; balıklar sıradışı gözlerini okyanusun derinliklerinde nasıl kullanır? Deniz biyologları, Barreleye Fish adını verdikleri balığın 1939 yılında keşfedilmesinden bu yana boru biçimindeki gözlerin ışığı toplamakta ne kadar başarılı olduğunu tespit etti. Ayrıca gözleri belli bir yerde sabit durduğuna inanılan balığın yeni özellikleri ortaya çıktı. Diğer balıkların aksine gözleri bir insanınki gibi yüzünün önünde olan balık, yönünü belirlemede de onlara başvuruyor. Teleskop biçimindeki gözleriyle hayret verici bir görünüme sahip olan bu balık türü, daha çok Atlantik, Pasifik ve Hint Okyanusu'nda bulunuyor.Balığın başının içi tamamen görülebilirken, gözleri ışığın etkisiyle yeşil olarak göze çarpıyor. 600 metre derinlikte çekilen bu görüntülerde balık neredeyse hareketsiz duruyor.

MAHKEMEYE KAMYONLA GELEBİLDİ

ABD'de reçeteyle satılması gereken ağrıkesici ilaçları yasadışı şekilde sattığı suçlamasıyla hakkında dava açılan bir adam, aşırı kiloları nedeniyle mahkemeye ailesinin kiraladığı bir yük kamyonunun arkasında getirildi. Auburn kentinde yaşayan 317 kilogram ağırlığındaki Stephen A. Turo adlı adamın son birkaç yıldır neredeyse hiç evinden çıkmadığı ve hareket edemez hale geldiği belirtiliyor. Mahkeme binasına eşi ve kızının eşliğinde gelen 56 yaşındaki adamın solunum güçlüğü çektiği, bu nedenle de yanında sürekli oksijen tüpü bulundurulduğu kaydedildi. Turo'nun suçlu bulunması halinde 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırılabileceği ve eyalet hapishanesine giren 'en ağır mahkum' unvanını alabileceği ifade edildi.

G-STRİNG TAKIP SOYDULAR
ABD'de yüzünü g-stringle gizleyerek bir marketi soyan hırsızlardan Joseph Richard Espinoza 4 yıl hapis cezası aldı. Geçen mayıs ayında arkadaşı Joaquin Rico ile sabah saatlerinde bir markete giren 25 yaşındaki hırsız Espinoza, tanınmamak için kafasına g-string geçirdi. Marketin güvenlik kamerasının iki hırsızı kayıt altına almasıyla hırsızlar kolayca yakalandı. Önceki gün mahkemeye çıkan Espinoza dört yıl hapis cezası alırken diğer hırsız Joaquin Rico ise geçen hafta 12 yıla mahkum edildi.

HIRSIZ ÇALDIĞI OTOMOBİLDE MAHSUR KALDI
Avustralya'da şaşkın bir oto hırsızı çaldığı otomobilde mahsur kalınca yakayı ele verdi. Polis yetkililerinin açıklamasına göre, Adelaide kentinde iki hırsızın bir otomobili çalmaya çalıştığı ihbarı üzerine bölgeye giden görevliler, sözü edilen araçta bir kişinin gizlenmeye çalıştığını gördü. Çalmak amacıyla bir şekilde araca giren 53 yaşındaki hırsızın farkında olmadan kapıları kilitlediğini ve araçtan çıkmayı başaramadığını belirten yetkililer, diğer hırsızın da yakınlarda bulunan bir çalılıkta gizlenmeye çalışırken yakalandığını söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler