HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte MİT'in Almanya'ya verdiği 'FETÖ' listesindeki vekil

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Alman İstihbarat Servisi’ne (BND) verdiği ‘FETÖ’cülerin listesindeki Alman vekilin Michelle Müntefering olduğu iddia edildi. İddiayı ortaya atan Alman Süddeutsche gazetesi, NDR ve WDR televizyonu, Türk istihbaratının, Türk-Alman Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Michelle Müntefering’i FETÖ'ye yakın gördüğünü ve hakkında istihbarat topladığını ileri sürdü.

İşte MİT'in Almanya'ya verdiği 'FETÖ' listesindeki vekil

Federal Meclis’te de gündeme gelen listeye ilişkin Hürriyet'ten Ali Varlı'nın haberine göre, Federal Meclis oturumunda İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings’e konuyla ilgili sorular yöneltildi. Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen ve Yeşiller milletvekili Volker Beck listede parlamenterlerin isminin olup olmadığını sordu.

BİRİ FEDERAL MECLİS, BİRİ DE EYLAET MECLİSİ OLMAK ÜZERE 2 VEKİL LİSTEDE

Müsteşar Krings, biri Federal Meclis biri de Eyalet Meclisi olmak üzere iki milletvekilinin isminin listede yer aldığını, ismi bulunan Federal Meclis milletvekilinin bilgilendirildiğini ifade ettiği belirtildi. Krings'in, listede adı bulunan milletvekillerinin isimlerini iaçıklamadığı kaydedildi.

Diğer eyalet milletvekilinin ise emekli olduğu iddia ediliyor.

LİSTEDEKİ ALMAN VEKİL KONUŞTU: BELİRGİN BİÇİMDE SINIR AŞILDI!

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, listede adı geçen Alman milletvekili Michelle Müntefering konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Müntefering, MİT'in BND'ye verdiği listede adının geçmesini, "belirgin biçimde sınırın aşılması" şeklinde yorumladı.

Müntefering'in Pazartesi günü Alman Federal Emniyet Teşkilatı tarafından konuyla ilgili bilgilendirildiği bildirildi.

Müntefering, Alman-Türk Parlamenterler Grubu Başkanı olarak yurt içi ve yurt dışında en farklı ve en zorlu müzakere partnerleriyle diyalog kurulması ve açık ve net ifadeler kullanılmasından yana olduğunu belirterek, "Ancak böylesine bir tutumla yeniden ve açık bir biçimde sınır aşıldı" dedi.

MÜNTEFERİNG ŞUBAT AYINDA TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Müntefering, aynı zamanda Alman-Türk Parlamenterler Grubu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Müntefering en son Şubat ayında Alman meclisinden milletvekilleriyle birlikte Türkiye'yi ziyaret etmişti.

MİT’in Münih Güvenlik Zirvesi sırasında BND’ye Almanya’da faaliyette bulunan FETÖ üyeleri ve FETÖ’ye bağlı okul ile vakıfların listesinin verdiği yönündeki iddialar üzerine, geçen Salı günü Almanya'da Federal Savcılık soruşturma başlatmıştı.


En Çok Aranan Haberler